zuz

  

TREĆA SREĆA (THIRD CHARM)

režija: Dragoslav Lazić
Uloge: Radoš Bajić, Velimir Bata Živojinović, Milena Dravić
Žanr
: komedija
Trajanje: 90 minuta


Domaći film "Treća sreća" iz 1995. godine treći je od ukupno tri dela koji čine serijal "Sekula i njegove žene". Kako do sada Sekula nije imao sreće i nije uspeo da da zadrži ni jednu ženu, a već je okružen mnoštvom dece koje treba izdrzavati, hvata se za slamku spasa, čuvši da ima bogatog ujaka. Problem nastaje kada njegov ujak reši da se ženi a kako to obično biva, Sekula se zaljubljuje i u ovu ženu, inače odbeglu striptizetu koju juri mafija.

 
    

POSLEDNJI VALCER U SARAJEVU (The last Waltz in Sarajevo a.k.a. Belle Epoque )

režija: Nikola Stojanović
Uloge: Slobodan Ćustić, Davor Janjić
Žanr
: drama
Trajanje: 135 minuta


Poslednji valcer u Sarajevu je osvrt na vreme burnih dešavanja na Balkanu između 1910 i 1914. godine iz vizure bosanskog filmskog snimatelja Antona Valića. Film prati Valićevo sazrevanje i priču o Sarajevu, u kome je započeo novi oblik života:   kabarei, automobili, dekadencija, špijuni,  profiteri.

Priča prati period pred Prvi svetski rat,  priče atentatora i pripreme za atentat na Franca Ferdinanda, koji će biti uvod u katastrofu velikih razmera, ali i odrastanje i sazrevanje Antona Valića. Ova dramatična komedija završava se atentatom 28. Juna 1914. u Sarajevu, a autentični snimci ostali su zabeleženi u istorijskoj arhivi.

 
 

Dezerter (DESERTER)

režija: Živojin Pavlović
Uloge: Radoš Bajić, Rade Šerbedžija
Žanr
: drama
Trajanje: 92 minuta


Glavnu ulogu u ovoj drami o ratu između Srba I Hrvata u Vukovaru igra Rade Šerbedžija. Film je snimljen u Beogradu, mada se  pokazuju se i snimci razrušenog grada nakon delovanja vojske Jugoslavije. Dva prijatelja, Pavle Trusić i Aleksa Veljačić, oficiri JNA, su zaljubljeni u istu ženu, Trusićevu suprugu.

Tokom građanskog rata njih dvojica se ponovo sreću; Trusić kao izbeglica iz Vukovara, a Vujačić kao vojni sudija. Do njihovog susreta dolazi u dramatičnim okolnostima i kulminira smrću Pavlove devetogodišnje ćerke za koju se ne zna koji joj je od dvojice otac.

 
 

JURIŠ NA SKUPŠTINU (ATTACK AGAINST THE ASSEMBLY)

režija: Mihajlo Vukobratović
Uloge: Seka Sabljić, Ivan Bekjarev, Bogdan Diklić
Žanr
: komedija
Trajanje: 76 minuta


Satirični prikaz nestabilne političke situacije 90 tih godina u Srbiji. Ljudi se utrkuju da osnuju svoju stranku u nadi da će pobediti na izborima i promeniti život u zemlji. Svako ima svoj stav o tome kako treba urediti zemlju, rešiti problem
  velikog broja penzionera, hiperinflacije kako bismo postali sastavni deo Evrope.

 

SEKULA NEVINO OPTUŽEN (SEKULA IS INNOCENT)

režija: Jovan Janićijević
Uloge: Radoš Bajić, Jovan Janićijević
Žanr
: komedija
Trajanje: 87 minuta

Ovog puta Sekula nema problema sa ženama, ali ga optužuju za krađu struje. Slučaj dolazi do suda, jer Sekula jedini u selu ne plaća struju, a lokalnoj kafani neko krade struje. Istragom će se utvrditi da je Sekula nevino optužen, a da struju krade upravo onaj koji koja ga je optužio

 
 
  
© 2000-2017  FOX VISION