zuz

Fox Vision je nova distributerska kuća osnovana početkom 2015. godine spajanjem nekadašnje distributerske kompanije PRO VISION I Union filma koje su nastale 1990. godine u Srbiji. Pro Vision, a današnji Fox Vision se bavi produkcijom I distribucijom filmova u biskopima, televiziji I na DVD-ju na prostoru bivše Jugoslavije. Do sada smo objavili preko 1 000 naslova zahvaljujući ugovorima sa najpoznatijim producentskim kućama kao što su  Miramax, Europa film, Lionsgate, Summit, Icon kao brojnim nezavisnim producentskim kućama.

Naša pažljiva marketinška kampanja se zasniva na formiranju ukusa publike pri čemu je akcenat stavljen na kvalitet, a ne kvantitet filmova, o čemu svedoči veliki broj gledalaca koji uživaju u našim ostvarenjima.

Upravo ta orijentacija nam je obezbedila veliki ugled i poverenje kod publike širom zemlje, koja zna da je svaki naš naslov pun pogodak u umetničkom i finansijskom smislu. Istraživanja po box office-u nas ubrajaju medju prve tri najjače distributerske kuće u zemlji.

Pored distribucije stranih filmova, PRO VISION je dao svoj doprinos i razvoju domaće kinematografije. Bili smo kooproducenti ili distributeri domaćih filmova Dezerter, Juriš na Skupštinu, Sekula nevino optužen. PRO VISION je bio distributer i producent domaće komedije Treća Sreća, koju je u bioskopskim dvoranama širom zemlje videlo 100 000 gledalaca. I ono što će dugo trajati, kao naš, možda, najveći distributerski uspeh je film MUNJE, koji je obeležio generaciju X ovog grada i postao jedan od kultnih najgledanijih filmova devedesetih.

Ono što nas izdvaja od ostalih distributera je bogat opus televizijskih filmova koji se prikazuju na nacionalnim TV stanicama kao što su RTS, Pink, Prva Srpska Televizija i B 92 kao I lokalnim TV stanicama.

Našu kompaniju predvodi tim mladih stručnjaka na čelu sa direktorom  Željkom Perkunićem, koji svojim trudom I radom žele da pokreneu ljudska čula I  približe sedmu umetnost široj publici.


 

© 2000-2017  FOX VISION