zuz

LEGENDA O KOLOVRATU (KOLOVRAT a.k.a. FURIOUS)

Režija :Ivan Shurkhovetskiy
Uloge: Ilya Malakov, Alexander Ilyin Jr., Yuliya Khlynina, Alexey Serebryakov, Timofey Tribuntsev
Žanr: epska fantazija/akcija

U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Khan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.
Film donosi očaravajuću priču o legendarnoj borbi iz bogate ruske istorije u kojoj 17 neustrašivih ratnika brani svoju zemlju od hiljada dobro obučenih vojnika. Ovo je priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti za svoju zemlju.

više o filmu
  


Rambo 4 (Rambo)

Režija: Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Maung Maung Khin...
Žanr:Akcija/Drama/Triler

Veteran iz Vijetnama, Džon Rambo, koji je za života uspeo da se izbori sa mnogim užasima, sada živi povučeno i mirno u Bangkoku. I pored toga što se svojski trudi da izbegne nevolju, ona njega uvek nekako nadje.Rambo prihvata ponudu i vozi Majkla, Saru i ostale misionare uz reku do Burme. Kada misionari i konačno stignu na obale gde živi narod Karen, upadaju u zasedu sadističkog majora Pa Ti Tinta i odreda burmanskih vojnika. Uhvaćeni seljani i misionari bivaju užasno mučeni, a zatim i ubijeni. Ipak, neke od njih ostavljaju u životu, zatočene... Rambo odlučuje da vodi spasilačku misiju. Njegova vojska broji pet plaćenika, spremnih na sve... Ovo je jedna od najsmrtonosnijih Rambovih akcija ikada.


Svedoci (Les Temoins)

Režija: Andre Techine
Uloge: Michel Blanc, Emmanuelle Beart, Julie Depardieu

web-sajt filma


Noćna straža (Nightwatching)

Režija: Peter Greenaway
Uloge: Martin Freeman, Emily Holmes, Michael Teigen

web-sajt filma


Džuno (Juno)

Režija: Jason Reitman
Uloge:Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman
4 nominacije za Oskara!

web-sajt filma


Asteriks na Olimpijadi (Asterix aux jeux OLYMPIQUES)

Režija: Frederic Forestier & Thomas Langmann
Uloge:
Gerard Depardieu, Clovis Cornillac, Benoit Poelvoorde, Alain Delon

web-sajt filma


88 minuta (88 minutes)

Režija: Jon Avnet
Uloge: Al Pacino, Alicia Witt, Amy Brenneman, Leelee Sobieski, Benjamin McKenzie,  Deborah Kara Unger
Žanr: triler

Džek Grem (Al Paćino) je univerzitetski profesor iz Sijetla. Honorarno radi i kao psihijatrijski ekspert za FBI. Proslavio se kao ključni svedok na suđenju serijskom ubici, Džonu Forsteru, koji je na kraju upravo zbog Džekovog svedočenja i osuđen na smrt.
Jednog jutra dobija telefonski poziv. Misteriozni glas mu govori da ima još 88 minuta života.
Ubica je precizan, prati svaki Džekov pokret. Mnogo ljudi okružuje Džeka i svi postaju sumnjivi ...


Poslednja legija (The Last Legion)

Režija: Doug Lefler
Uloge:
Thomas Sangster, Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai, Peter Mullan
Žanr: Akcija/avantura

Proteran doživotno na ostrvo Kapri, Romulus pronalazi legendarni mač Julija Cezara poznat kao Ekskaliburnus.
Dvanaestogodišnji Romulus Avgust (Thomas Sangster ) je krunisani rimski car... ali samo na jedan dan, jer imperija pada ... Nastaje potpuna anarhija. Uz pomoć svog učitelja (Ben Kinsgley), i poslednjeg odanog legonara, Romulus beži sa ostrva Kapri, odlazi u Britaniju, gde sakuplja vojsku kako bi povratio Rim. Uspevaju da oslobode Romulusa, ali kada dolaze na obalu, shvataju da je Vizantija ipak sklopila dogovor sa varvarima ... Suočeni sa izdajom, jedino što mogu je da stignu do legije koje su verne Rimu - britanskoj legiji...


Impijevo ostrvo (Impy' s Island)

Režija: Reinhard Klooss, Holger Tappe
Žanr: animirani film
2006. GIJOM International Film festival, Young Audience Award (˝Enfantes terribles˝) – nagrada najmlađe publike (nagrada: ˝Nestašna deca˝).

Film je zasnovan na nemačkoj dečijoj knjizi o malenom dinosaurusu koji se iznenada obreo u modernom dobu.
Profesor Habakuk Tibatong, sa svojim usvojenim sinom Timom, pravi svoj dom na vulkanskom ostrvu i pomaže ostrvskim životinjama da nauče da govore. Jednog dana ogromni glečer sa zamrznutim jajetom, nasukao se na obalu ostrva. Jaje puca i iz njega izleće beba dinosaurus, mali Impi. Sve životinje su srećne, ali se nevolja pojavljuje u liku kralja koji želi da otme Impija kako bi ga imao u svojoj kolekciji lovačkih trofeja.


ARTUR I MINIMOJI (ARTHUR AND THE MINIMOYS)

Režija: Luc Besson
sinhronizacija: Paulina Manov, Maša Dakić, Sofija Juričan,
Branimir Brstina, Vlastimir-Đuza Stojiljković

Kao i svako dete njegovih godina i Artur je fasciniran bajkama koje mu baka priča svako veče pred spavanje. Njegov deda Arčibald, mudar i inventivan čovek, čija je radna soba Arturovo omiljeno mesto za igranje, misteriozno je nestao pre četiri godine. Stara knjiga, prepuna nacrta i kojekakvih izuma njegovog deke, Arturu otkriva i neverovatan svet afričkih plemena.
Ali, pored njih Artur u knjizi saznaje o još jednom malom carstvu - carstvu nastanjenom malim stvorenjima, nevidljivim ljudskom oku - carstvu Minimoja! Tu Artur saznaje o mudrom kralju, koji vlada Kraljevstvom Sedam zemalja, prelepoj princezi Seleniji i njenom bratu Betamešu.

     
Pažljivije listajući knjigu, Artur shvata da je njegov deda ostavio samo njemu prepoznatljive tragove kako pronaći blago sakriveno u bašti njihove kuće, u samom carstvu Minimoja!
Bakina kuća je u opasnosti zbog neplaćenih dugova.Desetogodišnji Artur hrabro odlučuje da krene stopama svoga deke i uđe u svet Minimoja, domogne se blaga i spase bakinu kuću. Takva avantura je moguća samo ako se i on smanji i postane Minimoj!


PODVALA (HOAX)

Režija: Lasse Hallstrom
Uloge: Richard Gere, Alfred Molina, Hope Davis, Marcia Gay Harden
Žanr:Drama/komedija
(Film je zasnovan na istinitom događaju)

Pisac, Kliford Irving (Ričard Gir), izveo je jednu od najvećih medijskih prevara u istoriji, kada je objavio lažnu biografiju kontraverznog Hauarda Hjuza. Irving je tvrdio da je je biografija napisana na osnovu intervjua koje mu je lično bilioner dao.
Osmisliti, sprovesti prevaru, dobiti novac bilo je lako, ali pokušati izvući se iz svega toga ... bilo je sve samo ne jednostavno!


UZDIZANJE HANIBALA (HANNIBAL RISING)

REŽIJA: Peter Webber
ULOGE: Gaspard Ulliel (Hanibal Lektor), Gong Li (gospođa Murasaki), Rhys Ifans (Grutas),
Dominic West (inspektor Popil), Ivan Marević (Grentz), Goran Kostić
ŽANR: Horor/drama/triler

Uzdizanje Hanibala Lektora i buđenje neutoljive žeđi serijskog ubice koji nije takav rođen, već stvoren.


USAMLJENA SRCA (LONELY HEARTS)

Režija: Todd Robinson
uloge: John Travolta, James Gandolfini, Jared Leto, Salma Hayek
žanr: triler/drama

Film je baziran na istinitoj priči o Marit Bek i Rejmondu Fernandezu, «Ubicama usamljenih srca» koji su šokirali američku javnost 60- tih godina.
Marta Bek, koju igra Selma Hajk (Salma Hayek), i Rejmond Fernandez- Džerad Leto (Jared Leto), prevarant, u svojim prevarama ubili su najmanje 12 žena koje su odgovarale na njihove oglase «lične prirode». Ubice prati dvojica detektiva Elmer C. Robinson (Elmer C. Robinson) i Čarls Hajldebrant (Charles Hildebrandt), koje igraju Džon Travolta (John Travolta) i Džejms Gandolfini (James Gandolfini). Oni pokušavaju da prikupe dovoljno dokaza kako bi ovaj ozloglašeni par ubica izveli pred lice pravde...


NE RECI NIKOME (TELL NO ONE)

REŽIJA: Guillaume Canet
ULOGE: Francois Cluzet, Andre Dussollier
ŽANR: triler

Margot Bek je pre 8 godina ubio serijski ubica. Priznao je sva osim njenog. Ipak, nema sumnje da je on to ucinio. Danas, njen muž Aleksandar Bek još uvek pati zbog gubitka žene. Jedino što ga spasava od boli je njegov posao ... i Helen Perkins koja ga spasava od potpune izolacije ... Otkriće dva tela u blizini mesta na kojem je pronađeno telo njegove žene ... Istovremeno, Aleksandar dobiija čudan e-mail, u kome je snimak bezbednosnih kamera.


CRNA KNJIGA (BLACK BOOK)

Režija: Paul Verhoeven
Uloge: Carice Van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn,
Waldemar Kobus, Derek de Lint, Christian Berkel, Peter Blok Michiel Huisman

Kada je zalutala bomba pogodila i uništila skrovište lepe Jevrejke, pevačice Rachel Steinn, ona odlučuje da sa grupom Jevreja pređe preko Biesboscha do već oslobođene teritorije Holandije. Njihov brod presreće nemačka patrola i u strašnom masakru ubija izbeglice. Rachel je jedina preživela.
Ona se pridružuje pokretu otpora i pod pseudonimom Ellis de Vries, uspeva da se sprijatelji sa nemačkim SD oficirom Müntzeom. Müntze je njome oduševljen i nudi joj posao. U međuvremenu, pokret otpora razvija plan da oslobodi grupu zarobljenih članova, a Ellis bi trebalo da im u tome pomogne. Nemci saznaju

    
za plan i cela akcija propada. I Nemci i pokret otpora krive Ellis za dešavanja. Ellis ponovo odlazi u progonstvo, ali ovaj put sa Müntzeom. Zajedno čekaju kraj rata. Oslobođenje ne donosi slobodu za Ellis, čak ni kada uspeva da raskrinka pravog krivca za neuspeh akcije otporaša. «Svako ko preživi je na neki način kriv».


Konji vrani (Jesen stiže dunjo moja 2)

Režija: Ljubiša Samardžić
Uloge: Milan Vasić, Kalina Kovačević, Milena Vasić-Ražnatović,
Ljubiša Samardžić, Marta Uzelac, Ivo Gregurević, Slavko Štimac

 


VIŠE OD MAŠTE (STRANGER THAN FICTION)

Režija: Marc Forster
uloge: Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Dustin Hoffman,
Queen Latifah, Emma Thompson, William Dick

 


ČOVEK OD PRUĆA (THE WICKER MAN)

Režija: Neil LaBute
Uloge: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Molly Parker

Šerif koji istražuje nestanak devojčice sa malog ostrva, otkriva jednu veću misteriju koju treba da reši u toj tajnovitoj, neo-paganskoj zajednici.


16 blokova (16 Blocks)

Režija: Richard Donner
Uloge: Bruce Willis, Mos Def, David Morse

 


Srećan Božić (MERRY CHRISTMAS)

Režija: Christian Carion
Uloge: Diane Kruger, Benno Furmann, Guillaume Canet,
Dany Boon, Gary Lewis, Daniel Bruhl

 


REAL (REAL, THE MOVIE)

Uloge:
Madrid: Javier Albala, Carlos Coppo    New York: Jessica Bohl, Lair Torrent     Senegal: Moussa Faye, Maguette Coly
    Venezuela: Guillermo Herrera, Manuel Escobar     Tokyo: Keiichirou Sasaki, Ari Ohta

Prvi zvanični film u istoriji Real Madrida, pod jednostavnim nazivom Real, kombinuje fikciju i realnost. Pet istorija na pet različitih mesta na planeti, pet života, pet različitih kultura ujedinjenih jednom strašću: Real Madrid.
U Madridu profesor je fasciniran činjenicom kada otkriva da jedna strast povezuje njegove učenike, inspiriše ih i daje im motivaciju…
U Njujorku devojčica džogira u Central parku pripremajući se za sledeću utakmicu nesvesna da će joj se život iz korena promeniti…
U Tokiju je tinejdžer ljubomoran zato što mu je devojka opsednuta globalnim sportskim idolom…

                
U Ziginkoru, malom gradu u Senegalu, dečak jedva čeka da mu otac dođe sa puta ne bi li mu saopštio rezultat poslednjeg meča njegovog omiljenog tima…
U Karakasu još jedan dečak provodi vreme sa starijim čovekom koji skriva veliku tajnu…
Ovaj film je hronika našeg vremena koja kroz iskustva pet različitih likova otkriva kako je internacionalni fenomen Real Madrid uticao na živote ljudi širom planete. Film gledaocima nudi privilegovani uvid u sve detalje vezane za opremu, rad, organizaciju koja se nalazi iza svakog segmenta kluba; dobre i loše trenutke koji se svaki dan preživljavaju; u živote igrača; u putovanja po svetu. Mnogi smatraju da je Real Madrid najbolji klub u istoriji fudbala, klub koji je postao prava legenda i moćan globalni fenomen. Scene iz filma će vam dočarati sve, do sada neprikazane, aspekte života jednog kluba kakav je Real Madrid.


SUTRA UJUTRU

režija: Oleg Novković
scenarista: Milena Marković
uloge: Uliks Fehmiu, Nebojša Glogovac, Nada Šargin, Lazar Ristovski, Ljubomir Bandović, Rada Tomović,
Danica Ristovski, Miloš Vlalukin, Ana Marković, Nebojša Ilić, Elizabeta Djorevska, Renata Ulmanski

Film SUTRA UJUTRU je priča o ljubavi i prijateljstvu.

Posle dvanaest godina provedenih u inostranstvu, glavni junak se vraća u rodni grad, gde se ponovo susreće sa starom ljubavi, prijateljima i roditeljima. Oni provode četiri dana zajedno i posle toga ništa više neće biti isto u njihovim životima.

Sutra Ujutro je ljubavna drama. Govori o dubokoj strasti, senzualnosti, nežnosti, bavi se ljubomorom, posesivnošću, ljubavnom izdajom - sukobom iracionalnog i racionalnog. I pre svega, govori o potrebi da se vrati vreme, da se zaustavi trenutak radosti i zajedništva, vreme velikih očekivanja, momenat koji se desi i više nikad se ne vrati. Govori o ponovnom pronalaženju samog sebe.

AMITVIL (THE AMITYVILLE HORROR)

Režija: Andrew Douglas
Uloge: Ryan Reynolds, Melissa George, Philip Baker Hall, Jimmy Bennett
Žanr: horor

Policija dobija panični poziv koji ih vodi do rezidencije DeFeo gde otkrivaju 6 leševa – celu DeFeo porodicu koja je pobijena na spavanju 35mm kalibrom. Ronald DeFeo priznaje da je metodično ubio svoje roditelje i četvoro ostalih članova porodice, tvrdeći da su mu “glasovi” to naredili. Godinu dana kasnije u kuću se useljava druga porodica koja tu ostaju samo 28 dana, pošto ih maltretira demonska snaga koja ih na kraju i isteruje iz kuće. Film je baziran na istinitim događajima i jedna je od najstrašnijih priča o ukletoj kući, koja je ikada ispričana, zato što se stvarno i dogodila.


DOKAZ (PROOF)

Režija: John Madden
Uloge: Anthony Hopkins, Gwyneth Paltrow, Jake Gyllenhaal, Hope Davis
Žanr: drama

Stvari kao što su zdrav razum, ljubav, vera – nešto što nije opipljivo je teško dokazati. Film Džona Medena se bavi baš ovom tematikom. U pitanju je dirljiva priča o mladoj ženi koju proganja očeva prošlost i senke sopstvene budućnosti. Ona istražuje vezu između genijalnosti i ludila, neobičnu povezanost očeva i ćerki, prirodu istine i porodice.
Uoči svog dvadesetsedmog rođendana, Ketrin (Paltrow), prelepa matematičarka koja je godinama zapostavljala svoj život da bi se starala o svom brilijantnom,  ali nestabilnom ocu  -  matematičkom geniju Robertu (Hopkins),  mora da se suoči sa dolaskom sestre koju dugo nije videla, Kler (Davis), ali i sa

pažnjom koju joj pruža Hal (Gyllenhaal), bivši student njenog oca, koji se nada da će u Robertovim spisima pronaći rešenje jednog značajnog, naizgled nerešivog matematičkog problema.


KAD PROŠLOST ZAKUCA (DON'T COME KNOCKING)

REŽIJA: Wim Wenders
SCENARIO: Sam Shepard
ULOGE: Sam Shepard, Jessica Lange, Tim Roth, Gabriel Mann, Sarah Polley, Fairuza Balk, Eva Marie Saint

Nekadašnja velika filmska zvezda Hauard Spens je na ivici nervnog sloma. Jednog dana, nakon što impulsivno nestaje sa snimanja svog novog kaubojskog filma, Hauard započinje putovanje na kom će otkriti ključne informacije o svom životu i ponovo pronaći samog sebe. Tokom ove introspektivne avanture, uz pomoć privatnog detektiva koji ga prati na svakom koraku, on po prvi put jasno vidi svoju prošlost i shvata da je to tek početak jedne drugačije budućnosti.


BRAĆA GRIM (THE BROTHERS GRIMM)

Režija: Terry Gilliam
Uloge: Matt Damon, Heath Ledger, Jonathan Pryce, Peter Stormare, Lena Headey, Monica Belluci
Žanr: avantura

Od proslavljenog reditelja Terija Gilijema (Brazil, Kralj ribara, 12 majmuna) stiže fantastična avantura o Džeku i Vilu Grimu, dvojici braće koji putuju Napoleonovom zemljom i zarađuju pare uništavajući lažna čudovišta i demone. Francuske vlasti otkrivaju njihovu igru i ova dvojica prevaranata bivaju primorani da se suoče sa stvarnim zlom - nekoliko ubistava je počinjeno u severnim šumama između Nemačke i Francuske pod misterioznim okolnostima. Džek i Vil treba da otkriju ko stoji iza ovih neobjašnjivih ubistava pre nego što još više ljudi izgubi živote.


KROJAČEVA TAJNA

Scenario i režija: Miloš Avramović
Uloge: Lazar Ristovski, Goran Šušljik, Dragan Mićanović, Marija Vicković, Vanja Ejdus, Igor Đorđević, Ljuba Tadić (poslednja uloga), Nada Šargin, Milutin Jevđenijević, Tatjana Beljakova, Ivan Miailović, Igor Djordjević
Žanr: ljubavni triler

''Krojačeva tajna'' je ljubavni triler serviran u obliku Noar filma. To podrazumeva karaktere koji su redukovani kao u bajci da bi istakli snažna značenja koja autor želi da naglasi (Krojač,Lepotica,Pukovnik,Igračica...).
Radnja i likovi su smešteni i dovršavaju se u ambijentu koji i sadrži elemente klasičnog i modernog filma. Mestu gde se prožimaju filmska prošlost, sadašnjost i budućnost, u nekoj vrsti retro-budućnosti, i čvrsto se držeći ikonografije i postulata noar filma (dramaturgija, scenografija, kostimi, šminka).

Krojač (klasičan gubitnički profil Noar filma) živi sam u velikom zapuštenom stanu. On je plašljiva osoba koju plaši kontakt sa spoljnim svetom i od njega ga odvajaju glomazne brave na vratima. Jedini kontakt sa spoljnim svetom je prozor zgrade prekoputa gde krojač povremeno posmatra ples devojke iz komšiluka. Igračice.
Njega povremeno posećuje Lepotica, fam-fatal zavodnica u koju je Krojač zaljubljen. Ona je opasna žena,i grabljivica koja se igra sa Krojačem kao sa nekom igračkom. On za nju šije prelepu crvenu haljinu a ona mu u zamenu za to pruža dozirane izraze ljubavi i zahvalnosti. Krojač ne zna da je Lepotica povezana sa Pukovnikom koji je sadistički zaljubljen u nju a Pukovnik je opasan čovek.
Lepotica jedne noći pobegne od Pukovnika. Dolazi kod Krojača i od njega traži pomoć. Posle Lepoticine ispovesti i suza Krojač na to pristaje, i predlaže joj da pobegnu iz grada. Lepotica sazna da je Krojač posmatrao Igračicu i od njega traži dokaz odanosti. Traži od njega da ubije nevinu devojku. Krojač, koji je do stida zaljubljen u Lepoticu, se dvoumi…


KRVAVA ROMANSA (HAUTE TENSION)

Režija: Alexandre Aja
Uloge: Cécile De France, Maïwenn Le Besco, Philippe Nahon, Franck Khalfoun
Žanr: horor

Aleks vodi blisku prijateljicu Mari na izolovanu farmu u unutrašnjosti kod svojih roditelja. Prve noći njihovog boravka na farmi nepoznati muškarac se kamionetom dovozi do farme i sistematično ubija čitavu porodicu. Iako svedok šokantnih scena ubistava, Mari ipak uspeva da ga izbegne, dok Aleks ostaje vezana u svojoj sobi čekajući šta će ubica sledeće da uradi. Mari pokušava da se dokopa telefona, ali joj to ne polazi za rukom. Uspeva da se sakrije u kamionetu, ali ubica se odvozi sa Aleks, tako da se trka i paničan strah nastavljaju. Ono po čemu se ovaj film razlikuje od sličnih dolazim po tebe filmova, je to što tenzija nikada ne popušta, kamere su stalno na Mari i verno prenose intenzitet horora u kom se našla. Bez obzira koliko se ona brzo kretala, koliko god bila lukava, izgleda kao da joj je ubica stalno za petama.


GRAD GREHA (SIN CITY)

Režija: Frank Miller, Robert Rodriguez
Uloge: Bruce Willis, Benicio Del Toro, Mickey Rourke, Clive Owen, Jessica Alba,
Josh Hartnett, Michael Madsen, Brittany Murphy, Rosario Dawson, Elijah Wood
Žanr: akcioni krimi triler

Sin City je grad pun nasilja u kom se policija skoro i ne razlikuje od kriminalaca. U filmu ima nekoliko priča koje se prepliću, a sve su locirane u korumpiranom, kriminalom zaraženom gradu kakava je Basin. Centralna priča prati zastrašujućeg grubijana pod imenom Marv (Mickey Rourke), koji je u potrazi za ubicom prelepe žene koja je ubijena dok je spavala sa njim u krevetu; tu je i priča o bivšem fotografu Dvajtu (Clive Owen) koji slučajno ubija policajca heroja i biva primoran to da prikrije; i policajac koji bi uskoro trebalo da se penzioniše Hartigan (Bruce Willis) koji se nalazi u zatvoru zbog zločina koji nije počinio.
Sve priče su zasnovane na brilijantnim grafičkim romanima Frenka Milera.


UKLETA (CURSED)

Režija: Wes Craven
Uloge: Christina Ricci, Skeet Ulrich, Shannon Elizabeth, Judy Greer
Žanr: tinejdžerski horor

Tim koji stoji iza trilogije Vrisak, režiser Wes Craven i scenarista Kevin Williamson, vam predstavljaju još jedan izlet u žanr tinejdžerskog horor filma sa ostvarenjem Ukleta. Radnja filma se vrti oko troje ljudi koji se zbližavaju u borbi protiv vukodlaka koji uništava komšiluk.


ZASTAVA (TAE GU KGI)

REŽIJA: Kang Jegyu
ULOGE: Jang Donggun, Won Bin, Lee Eunjoo
ŽANR: ratni

U nadi da će sakupiti dovoljno novca da pošalje mlađem bratu na univerzitet, Jin Tae radi kao čistač cipela. Njihova majka vodi prodavnicu rezanaca. Odlazak Jin Seoka na univerzitet je postala najsvetlija tačka u njenom životu.  S početkom rata u Koreji, Jin Seok nevoljno odlazi u rat. Jin Tae biva primoran da se prijavi za rat ne bi li brinuo o bratu i vratio ih obojicu kući. Kako nemaju novca ni uticajnih prijatelja, jedini način da spase brata jeste da se prijavi za samoubilačke misije i time zaradi Medalju Časti. Jin Seok ne shvata bratovljeva dela već misli da to radi zbog slave. Tek na fatalnom kraju će shvatiti žrtvu svog brata... Najgledaniji korejski film svih vremena!


OLDBOY

REŽIJA: Park Chan-Wook
ULOGE: Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang, Dae-han Ji, Dal-su Oh
ŽANR: akcija

Godine 1988. biznismen po imenu Oh Dae-su, koji živi sa ženom i malom ćerkom, kidnapovan je i budi se u improvizovanom privatnom zatvoru. Dae-su će mnogo puta pokušati da pobegne ili izvrši samoubistvo, ali će se svi pokušaji završiti neuspehom. Kada otkrije da mu je žena brutalno ubijena, zaklinje se na osvetu. Posle petnaest godina, Dae-su iznenada biva pušten sa novčanikom punim novca i mobilnim telefonom. Jedan nepoznat čovek ga zove i traži od njega da otkrije zašto je bio zatvoren.


DNEVNIK MOTOCIKLISTE (DIARIOS DE MOTOCICLETA)

REŽIJA: Walter Salles
ULOGE: Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna, Mía Maestro, Mercedes Morán, Jean Pierre Noher
ŽANR: drama

Godine 1952., Ernesto i Alberto polaze u obilazak kontinenta na starom motoru. Njihova romantičarska očekivanja raspršuju se kada shvate da se privilegovano odrastanje u Buenos Ajresu veoma razlikuje od realnosti Latinske Amerike. Upoznaju siromašni par, isteran sa njihovog imanja i nalaze potomke stare civilizacije Inka koji žive na ivici bede. Svaka epizoda je svojevrsno otkrivanje složene ljudske i društvene topografije kontinenta. Dva prijatelja sve više postaju svesni potrebe za socijalnom pravdom. Jedan događaj u koloniji leproznih navodi Ernesta na konačno odvajanje od elite.


MLAD, LEP I SJEBAN (YOUNG, BEAUTIFUL AND SCREWED UP)

REŽIJA: Igor Sekulić
ULOGE: Richard Bohringer (Diva),Ticky Holgado(Amelie), Maleva Galanter (miss France 1999), Matthias Van Khache, Elise Perrier
ŽANR: komedija

Mladi Moris živi i radi na farmi u Južnoj Francuskoj. Njegov nemilosrdni gazda zadaje mu težak i loše plaćen zadatak. Moris izdržava svoju majku, koja živi u kolibi u šumi. Nikada nije upoznao svog oca, a iz škole je izbačen kada mu je bilo 16 godina. Jednog dana, jedna pariska lepotica i njen rasistički nastrojeni dečko zalutaju tokom putovanja i zatiču se u selu. Istog trenutka, Moris biva opčinjen devojčinim šarmom. Kada mladi par napusti selo, Moris kreće za devojkom u veliki grad. U međuvremenu pariska lepotica napusta dečka, grad i odlazi za Morisom na selo.


U POTRAZI ZA NEDOĐIJOM (FINDING NEVERLAND)

REŽIJA: Marc Forster
ULOGE: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman
ŽANR: drama

 


DALTONI (THE DALTONS)

REŽIJA: Philippe Haim
ULOGE: Eric Judor, Ramzy Bedia, Said Serrari, Romain Berger
ŽANR: akciona komedija

Braća Dalton su najgori kriminalci u istoriji Divljeg zapada. Njihovi neuspesi su toliko veliki da se čak i njihova majka okreće protiv njih. Ali tek pošto ih Mama Dalton izbacuje iz kuće, braća odlučuju da je učine ponosnom tako što će opljačkati najsigurniju banku u gradu, u kojoj su čak i šalterski službenici obučeni za borbu…


ŠPIJUNSKE TAJNE (AGENTS SECRETS)

REŽIJA: Frederic Schoendoerffer
ULOGE: Vincent Cassel, Monica Bellucci
ŽANR: akcioni-špijunski

Francuska obaveštajna služba daje zadatak vrhunskim tajnim agentima Brisou (V. Kasel) i Nadež (M. Beluči) da osujete međunarodnu trgovinu i krijumčarenje oružja. Njih dvoje u ovoj špijunskoj vezi uvek idu zajedno i ovog puta odlaze u Liban da razotkriju novu pošiljku naoružanja. Misija prolazi bez većih problema, ali u povratku Nadež hapse na švajcarskoj granici, i operacija biva ugrožena. Spektakularno realističan film koji postavlja pitanje: kada su umešani novac i moć, kome uopšte možete verovati? Izvanredan tandem Vincent Cassel & Monica Bellucci ponovo zajedno nakon fantastičnih zajedničkih hitova Apartman, Doberman, Nepovratno i Pakt sa Vukovima. Bračni par koji nikada ne doživljava neuspeh!


NEVALJALI DEDA MRAZ (BAD SANTA)

Režija: Terry Zwigoff
Uloge: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly,
Lauren Graham, Bernie Mac, John Ritter
žanr: komedija

 


AMERIČKA PITA NA HAROLDOV I KUMAROV NAČIN (HAROLD AND KUMAR GO TO WHITE CASTLE)

Režija: Danny Leiner
Uloge: John Cho, Kal Penn, Anthony Anderson, Dan Bochart,
Steve Braun, Brooke D'Orsay, Ethan Embry
žanr: komedija

 


ZAČARANA ELA (ELA ENCHANTED)

REŽIJA:Tommy O'Haver
ULOGE: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Cary Elwes, Vivica A. Fox
ŽANR: avantura

Ovaj film nije samo prosečna bajka, već jedna moderna fantastična priča u kojoj mlada i lepa devojka Ella postaje žrtva zlog prokletstva - mora se pokoravati naređenjima onih koji je okružuju. Pre nego što nastavi da živi srećno sa zgodnim princom koga voli, mora se suprotstaviti snažnim napadima vilenjaka i džinova iz daleke bajkovite zemlje. Istovremeno treba da pobedi sopstvene strahove i da se suoči sa samom sobom.


DIŠI DUBOKO

režija: Dragan Marinković
uloge: Mira Furlan, Ana Franić, Jelena Đokić, Bogdan Diklić, Branislav Tomašević,
Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Ana Sakić, Bojan Dimitrijević
žanr: drama

Saša, student Beogradskog univerziteta, saopštava roditeljima da ona i njen dečko Stefan odlaze u Kanadu. Iste večeri, njih dvoje doživljavaju saobraćajnu nesreću. Saša se budi u bolnici i upoznaje Stefanovu šarmantnu sestru Lanu, koja živi u Parizu i bavi se fotografijom. Stefan se oporavlja u bolnici. Sašin otac, ugledni lokalni sudija, očajnički pokušava da održi porodicu na okupu. Saša otkriva da njena majka Lila ima ljubavnika. Lana, osoba koja ponekad uspeva da dokaže da je život samo igra, postaje Sašina bliska prijateljica, polako ih vezuju mnoge tajne i osećanja. Usred istorijskog i porodičnog haosa, Saša se upušta u ljubavnu vezu sa sestrom svog dečka. Ovo će dovesti do mnogih neočekivanih događaja...


NA SEDMOM NEBU (HEAD IN THE CLOUDS)

Režija: John Duigan
Uloge: Charlize Theron, Penelope Cruz, Stuart Townsend
Žanr: drama

Romantična drama prati živote ambicioznog fotografa Gilde, Gaja - studenta sa Kembridža i devojke izbegle iz Španije - Mie, u Francuskoj tokom 30-tih godina prošlog veka. Njih troje žive zajedno u luksuznom stanu u Parizu, ali po izbijanju Drugog svetskog rata, ovo troje bliskih prijatelja biva rastrzano različitim ličnim prioritetima. Oni se suočavaju sa užasima španskog građanskog rata i francuskim otporom.


OPČINJENI (BESIEGED)

Režija: Bernardo Bertolucci
Uloge: Thandie Newton, David Thewlis
Žanr: drama

Najnoviji film kultnog reditelja Bertolučija, snažna drama o strasti i požrtvovanju u okrutnim vremenima. Radnja se odvija u Rimu gde britanski kompozitor Džejson živi u zgradi koju je nasledio od tetke, a u podrumu iste zgrade prebiva i Šandurai, crnoputa čistačica koja se time izdržava dok studira medicinu. Džejson se zaljubljuje u Šandurai i učiniće sve što ona zatraži. Šandurai ga moli da oslobodi njenog muža, koji se nalazi u Africi kao politički zatvorenik. Film je sniman na predivnim lokacijama u Italiji i Keniji.


OČEVI U PELENAMA (MY BABY`S DADDY)

režija: Cheryl Dunye
uloge: Eddie Griffin, Michael Imperioli , Anthony Anderson, Method Man
žanr: komedija

Po uzoru na film Tri muškarca i beba, nerazdvojni prijatelji Dominic, Lonnie i G su primorani da svoje burne i bezbrižne živote neženja zamene dugim neprospavanim noćima kao novopečeni očevi onog trenutka kada njihove devojke ostaju trudne istovremeno. Suočeni sa ogromnim izazovima očinstva, neki od njih pokazaće da su dorasli zadatku, dok će drugi pasti na očinskom ispitu. Od producenata Mrak filma stiže ova urnebesna komedija.


PRLJAVI PLES: NOĆI HAVANE (DIRTY DANCING: HAVANA NIGHTS)

Režija: Guy Ferland
Uloge: Patrick Swayze, Romola Garai, Diego Luna
Žanr: romantična komedija

Nije nastavak, nije ni prethodnik, delimično rimejk, film Prljavi Ples: Noći Havane prati ljubavne zaplete mladog para Kejti i Havijera u vreme kubanske revolucije 1958. Kejti je Amerikanka koja sa roditeljima živi na Kubi, gde upoznaje Havijera. Havijer je izvodi u noćni klub i uči takozvanom prljavom plesu u kubanskom stilu. Njih dvoje se sve više zbližavaju ali kad Kastro preuzme vlast, Kejtini roditelji odlučuju da pobegnu u Ameriku, dopuštajući Kejti da odluči sama hoće li krenuti sa njima.


DEVOJKA IZ DŽERSIJA (JERSEY GIRL)

Režija: Kevin Smith
Uloge: Ben Affleck, Jennifer Lopez, Liv Tyler, Jason Biggs
Žanr: komedija

Ova komična drama kultnog reditelja Kevina Smita obeležava njegov prvi film u kome ne igraju Džej i Tihi Bob, kao ni ostali likovi univerzuma koje je stvorio u prvih pet filmova. Ben Aflek je Oli Trink, muzički promoter, kome se život okreće naopako kada je suočen sa usponima I padovima bračnog života kao I očinstva nakon što se zaljubljuje u Gertrudu Stejni. Radnja se dogadja 1996, film je većinom zasnovan na Smitovom ličnom iskustvu kao novopečenog oca. Takodje se pojavljuju Džejson Bigs i Liv Tajler.


KILL BILL 2 (KILL BILL Vol.2)

Režija: Quentin Tarantino
Uloge: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah,
Michael Madsen, Vivica A. Fox, Lucy Liu
Žanr: akcija

Nakon obracuna sa bivsim "kolegama" ubicama O-Ren Ishii (Lucy Liu) i Vernitom Green (Vivica A. Fox) u Kill Bill Vol. 1, Nevesta (Uma Thurman) nastavlja da sprovodi pravdu na svoj nacin u nastavku Kill Bill Vol. 2., sa dva neprijatelja manje. Nevesta na svom "spisku smrti" ima da potrazi jos dva opasna igraca, pojuri ih, stigne i presudi im: Budd (Michael Madsen) i Elle Driver (Daryl Hannah) - pre nego sto se okomi na svoj glavni cilj... da ubije Bill-a (David Carradine.
Od drugog nastavka mozete ocekivati jos vise pravog "Kventina", sa dosta iznenadjenja. Kako je David Carradine izjavio u jednom intervjuu, oba filma se mogu svrstati pod sledeci zanr: "kung-fu samurajska, spageti vestern ljubavna prica".


PAD U RAJ

Uloge: Branka Katić, Lazar Ristovski, Simon Lyndon, Bogdan Diklić, Jovana Milovanović
Režija: Milos Radović
Žanr: komedija

Naša filmska prica govori o dogadajima koji su zadesili našu zemlju 1999 godine, ali kroz vizuru jednog lucidnog patriote, igra ga Lazar Ristovski, koji sasvim sam, pokušava da reši rat. Možda bi se moglo reci da se radi o crnohumornoj prici. Ipak, ona u velikoj meri, oslikava karakter coveka ovog podneblja, kad se nadje u bezizlaznoj situaciji, a život traži rešenja i izlaze. Na ovaj ili onaj nacin. Kod našeg junaka je to bilo - na NJEGOV nacin.


LJUBAVNO GNEZDO (DUPLEX)

Režija: Danny De Vito
Uloge: Ben Stiller, Drew Barrymore
Žanr: komedija

Drew Barrymore, junakinja filma Čarlijevi anđeli, i Ben Stiller (Upoznaj njene roditelje), akteri su urnebesne komedije o mladom paru koji konačno pronalazi stan kakav su oduvek želeli. Stan iz snova je ipak malo dalje od sna, jer se kao glavni problem pojavljuje starica koja živi iznad srećnog para. Ubrzo oni počinju da plaćaju pravu, psihički nepodnošljivu cenu života u novom stanu. Smešne okolnosti nastaju kada Stjuart i Nensi otkriju dokle su spremni ići, samo da bi se vratili pređašnjem životu. Reditelj ovog brilijantnog ostvarenja je poznati glumac, reditelj i producent Deni DeVito (Izbaci mamu iz voza, Blizanci).


GORI VATRA

scenario i režija: Pjer Žalica
Uloge: Enis Bešlagić, Bogdan Diklić, Saša Petrović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Feđa Štukan
žanr: komedija

Priča o raspadu jedne porodice. Priča o našoj posleratnoj stvarnosti. Priča o čudu ljudi koji su spremni da trpe sve, da sačuvaju nadu i odluče da se bore za bolji život.
Bosna i Hercegovina, dve godine posle rata.
Tešanj, mali, ni po čemu izuzetan gradić - na površini dobri, otvoreni ljudi, skroman, pošten život, pijaca, tradicija i komšiluk. Ali ispod površine: glad, etnička netrpeljivost, kriminal, prostitucija i totalna korupcija.

Onda stiže vest o skoroj poseti američkog predsednika – Bila Klintona gradu, i njegovoj spremnosti da tom prilikom postane počasni građanin i kum opštine. Sve se doima kao jasan nagoveštaj dolaska boljih dana, dana blagostanja, napretka i sreće. Ali to mora i da se zasluži: u sedam dana sve što nije dobro: kriminal, korupcija, etnička netrpeljivost, mora jednostavno da nestane. Pod nadzorom i uz svesrdnu pomoć posmatrača iz međunarodne zajednice počinje besomučna borba za stvaranjem demokratije za sedam dana. U toj trci grad potpuno poludi...

NE PLAŠIM SE (I`M NOT SCARED)

režija: Gabriele Salvatores (dobitnik oskara za film Mediterraneo)
uloge: Aitana Sanchez-Gijon (Volaverunt, A walk in the clouds), Diego Abatantuono (The Best Man, Mediterraneo)
žanr: triler

Film oskarovca Gabriela Salvatoresa, baziran je po internacionalnom bestseleru italijanskog pisca Niccolo Ammaniti-ja.
Jednog dugog, toplog leta, jedan dečak će videti svet očima odraslog čoveka... Radnja je smeštena u južnu Italiju, tokom zapanjujuće toplog leta 1978. godine, u živopisan krajolik prekriven kukuruznim poljima koja se prostiru poput zatalasanog zlatnog mora i prkose plavetnilu neba iznad njih. Dok se odrasli kriju od vrućine sedeći u kućama, šestoro dece se usudilo da na biciklima pređu preko spaljenog i napuštenog sela. U ogromnom kukuruznom moru, devetogodišnji Michele otkriva tajnu, tako značajnu i zastrašujući, da je nikome nije smeo otkriti. Da bi se suočio sa strašnom tajnom, ostaje mu jedino da

se osloni na svoju mladalačku maštu i hrabrost koju nije ni znao da poseduje. Kroz oči glavnog junaka, svedoci smo zapanjujuće lepote pejzaža u kome se radnja odvija, upoznajemo osećanja jednog dečaka koji kao nevino dete proživljava velike strahove zbog nečega što je video. Ovaj film je izvanredna i srceparajuća emotivna priča o avanturi, otkrivanju i prijateljstvu.


ZAVEŽI I BEŽI (RUBY & QUENTIN / TAIS TOI)

Režija: Francis Veber
Uloge: Jean Reno, Gerard Depardieu
Žanr: komedija

Nakon što mu je pošlo za rukom da sakrije plen, Rubi, okoreli kriminalac, sreće Kventina, priglupog brbljivca koji će mu se prikačiti tako da će morati da pobegnu iz zatvora zajedno. Nemoćan da otkači trapavog Kventina, Rubi nastavlja poteru za svojim bivšim partnerima kako bi osvetio ubistvo žene koju je voleo a istovremeno da pronadje skriveni novac pre njih.


SANJARI (THE DREAMERS)

Režija: Bernardo Bertolucci
Uloge: Michael Pitt, Eva Green, Louis Garrel, Robin Renucci, Anna Chancellor
Žanr: drama

Pošto su ostali sami u Parizu dok su njihovi roditelji na odmoru, Isabel i njen brat Tio pozivaju Metjua, mladog američkog studenta, da bude sa njima u stanu. Tu sami stvaraju svoja pravila dok eksperimentišu sa svojim emocijama i seksualnošću, igrajući razne zahtevne igre. Radnja je smeštena u nestabilne političke situacije u Francuskoj u proleće 1968. The Dreamers je priča o samootkrivanju dok tri studenta testiraju jedno drugog koliko daleko su spremni da idu.


LAKA LOVA (CONFIDENCE)

Režija: James Foley
Uloge: Edward Burns, Rachel Weisz, Andy Garcia, Dustin Hoffman
Žanr: akcija

Ispričano u flešbekovima, šarmantni prevarant Džejk Vig smišlja i sprovodi u delo prevaru uz pomoć svoje ekipe koju čine Gordo, Majls i Veliki Al. Ekipa uspeva da obavi posao i ukrade novac od čoveka po imenu Lajonel, a kasnije otkrivaju da je on računovodja ludog mafijaškog bosa poznatijeg kao Kralj. Pošto je šteta već učinjena, Džejk i ekipa smišljaju još veću prevaru da bi se iskupili i preživeli. Ovog puta, prevara će biti na račun Kraljevog neprijatelja, Morgana Prajsa, bankara sa mafijaškim vezama. Dva korumpirana policajca se priključuju Džejkovom timu, dok Kralj daje zadatak Lupusu da nadgleda operaciju. Naravno, pojavljuje se i FBI agent Ganter Butan (Andy Garcia) koji uporno pokušava da uhvati Džejka na delu.


OBRAČUN U ŠKOLSKOM DVORIŠTU (THE BATTLE OF SHAKER HEIGHTS)

Uloge: Shia Labeouf, Amy Smart, Elden Henson, William Sadler
Režija: Efram Potelle, Kyle Rankin
Žanr: komedija

Ovo je drugi producentski projekat glumaca oskarom nagrađenih za scenario, Ben Affleck-a i Matt Damona-a. Stidljivi osamnaestogodišnjak Kelly Ernswiler, trudi se da se uklopi u život i upoznaje devojke. Kelly je redov Prve Klase u igrama rata na zamišljenom bojnom polju drugog svetskog rata, na kome se odvijaju bitke posle škole. Ceo njegov život se menja, kada upozna Barta i zajedno osnuju udruženje koje će osvojiti svet. Ali kad se Kelly zaljubi u Bartovu sestru...


SLATKE POKVARENE STVARI (DIRTY PRETTY THINGS)

Režija: Stephen Frears
Uloge: Audrey Tautou, Chiwetel Ejiofor, Sergi Lopez
Žanr: triler

Reditelj Stiven Frirs se vraća mračnim temama svojih ranijih filmova urbanim trilerom "Slatke pokvarene stvari". Okve je obučeni medicinski radnik, nigerijski emigrant u Londonu, koji radi kao taksista i hotelski recepcioner, i nasuprot svemu, živi na ivici bede. Deli sobu sa Senej, izbeglicom iz Turske koja radi kao sobarica u hotelu. Kako su oboje bez zelene karte, u stalnom su strahu od deportovanja. Jedne noći, radeći na recepciji, Okve dobija poziv od prostitutke Džulijete, koja ga moli da proveri pokvareni toalet. Okve nailazi na zastrašujuće otkriće. Prijavljuje to menadžeru Snikiju koji ucenom tera Okvea da ćuti. Ubrzo Okve otkriva prisustvo biznismena iz senki koji ga šalje u londonsko podzemlje. Senej biva uvučena u posao sa nadom da će moći da sakupi dovoljno novca da pobegne u Ameriku.


DECA ŠPIJUNI 3 (SPY KIDS 3-D: GAME OVER)

Režija: Robert Rodriguez
Uloge: Antonio Banderas,Sylvester Stallone, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara
Žanr: dečji avanturistički

Sniman uz pomoć najnovije 3D tehnologije, nastavak porodične avanture, planiran je da se gleda kroz specijalne 3D naočari, i na taj način gledaoci će biti još više uvedeni u centar akcije ovog filma. Ovoga puta, porodica Cortez mora zajednički pobediti starog nepobedivog protivnika, Toymaker-a, koga tumači Stallone, dok mlada Carmen ostaje zarobljena unutar virtualne video igre.


ĆERKA MOG ŠEFA (MY BOSS`S DAUGHTER)

režija David Zucker
uloge: Ashton Kutcher, Tara Reid, Terence Stamp, Molly Shannon
žanr: komedija

Veteran u žanru komedije, Dejvid Zuker, snima još jedan fantastičan film, ali ovoga puta uključujući najpopularnijeg glumca među mlađom publikom, Eštona Kučera. Kučer igra mladog rukovodioca Toma Stensfilda, koji će učiniti sve da impresionira svog izuzetno zahtevnog šefa Džeka Tejlora i istovremeno osvoji srce njegove prelepe ćerke Lise. Zbog toga pristaje da čuva njihovu kuću na jednu noć. Haos nastaje kada tokom večeri počnu da se pojavljuju razni neplanirani gosti uključujući i Odri, Džekovu bivšu radnicu i Kevin, Lisin brat koji beži od dilera droge. U filmu se takođe pojavljuje i Karmen Elektra.


STJUARDESE U AKCIJI (VIEW FROM THE TOP)

režija Bruno Barreto
uloge: Gwyneth Paltrow, Christina Applegate, Mark Ruffalo, Candice Bergen, Kelly Preston, Rob Lowe, Mike Myers
žanr: komedija

Ovaj film je komična priča koja prati dešavanja devojke iz malog grada u Nevadi, čiji je san da postane stjuardesa u prvoj klasi na internacionalnim letovima. U nedostatku traženih osobina (držanje i stil), Dona nalazi mentora. I pored pomoći, Dona shvata da je proces ispunjenja ambicija teži nego što je zamišljala, naročito kada je nasamari najbolja drugarica i to na času ogorčenog Džona Vitnija, nekada velike nade stjuarda koga je zdravstveno stanje zauvek prikovalo za zemlju.


MRAK FILM 3 (SCARY MOVIE 3)

Režija: David Zucker
Uloge: Anna Faris, Anthony Anderson, Leslie Nielsen, Camryn Manheim, Simon Rex, Peter Boyle
Specijalno pojavljivanje: Eddie Griffin, Denise Richards, Regina Hall, Charlie Sheen, Pamela Anderson
žanr: komedija

Od reditelja filmskih hitova Ima li pilota u avionu i serijala Goli pištolj, stiže i treći nastavak komičnog blokbastera - Mrak film, koji je do sada u svetu zaradio više od 400 miliona dolara! Ovoga puta, film se bavi parodijom na filmove naučno-fantastičkog žanra. U kraljevstvu starih magija i standardne borbe dobra i zla, jedno siroče magijom pokušava da svet oslobodi opasnosti. Pod takvim okolnostima, od Mrak filma 3, možemo očekivati sjajnu zabavu i smeh do suza!


KILL BILL 1 (KILL BILL Vol.1)

scenario, režija: Quentin Tarantino
uloge: Uma Thurman, David Carradine,Lucy Liu, Vivica A. Fox,Michael Madsen, Daryl Hannah
žanr: akcija

Od neprevaziđenog tvorca filmskih hitova Petparačke Priče i Ulični Psi, stiže novo remek delo scenariste i reditelja Kventina Tarantina - Kill Bill. Sarađujući sa istim producentskim timom koji je kreirao Petparačke priče, ovaj kontraverzni reditelj stvorio je još jedan mega hit filmske produkcije. Prošlo je pet godina od kada je Quentin Tarantino režirao svoj poslednji film. Jackie Brown (1997) nije bio toliko zapažen kao Ulični Psi (1992), ili razoran kao Petparačke Priče (1994). 2001.godine Tarantino je završio scenario za svoj novi film pod nazivom "Kill Bill". Scenario je napisan tako da odgovara njegovoj dobroj prijateljici Umi Turman koja tumači glavnu ulogu u filmu.

Nekada elitni hladnokrvni ubica "Nevesta" (Uma Thurman), ostavljena na cedilu i samrti, budi se iz petogodišnje kome i kreće da se osveti Bilu (David Carradine), čoveku koji ju je obmanuo i izdao. Niko nije pošteđen, pa ni njegovi opasni saradnici, sve dok osveta ne bude sprovedena u delo. Kill Bill je mešavina kung fua i samuraja, film o ženskoj osveti.

SKORO SASVIM OBIČNA PRIČA

režija: Miloš Petričić
uloge: Vuk Tošković, Milica Zarić, Stefan Kapičić,  Hristina Popović, Boba Latinović, Dara Džokić
Žanr: romantična komedija

Posle tri i po godine koliko su proveli zajedno Irena i Vlada dolaze do prelomne tačke svog odnosa u trenutku kada se posle više od četiri godine u Beograd vraća Marija, devojka sa kojom je Vlada studirao i u koju je nekada bio zaljubljen. To je trenutak pravog ispita za ovu vezu koju karakteriše pre svega jedan vrcavo inteligentan senzibilitet ovo dvoje mladih ljudi koji polako već zalaze u četvrtu deceniju života proživljenog kroz šarolik spektar nadrealnih, komičnih ali i vrlo ličnih melodramskih momenata. Sve njihove romantične nesporazume prate i komentarišu Vladin najbolji drug Bane kao i Irenina najbliža prijateljica Anja, koji ujedno nose i ključnu boju posebnog humora ove filmske priče ispričane u formi stalnih fleš bekova, i to od strane svih protagonista koji nam je pričaju iz svojih različitih i gotovo do samog kraja filma nedodirljivih perspektiva.


LEGENDA KALAS (CALLAS FOREVER)

Uloge: Fani Ardan, Džeremi Ajrons, Džoan Plourajt
Režija: Franko Zafireli
žanr: biografska drama

Priča je smeštena u Pariz 1970. gde čuvena operska diva Marija Kalas postaje ponovo u žiži interesovanja pomoću jednog fiktivnog rok promotera i menadžera, koji je nagovara da obnovi svoju karijeru uz modernu tehnologiju. Kalas se sa tim slaže i tako oni polaze na put prepun nade, strasti, ponovnog otkrivanja i ljubavi. Upoznajte lice i nalicje zivota operske dive, neprolazne velicine, izuzetnog talenta i neiscrpne zelje za pesmom.


WASABI

Režija: Gerard Krawczyk
 Scenario : Luc Besson
Uloge: Jean Reno, Ryoko Hirosue, Michel Muller, Carole Bouquet
žanr: akciona komedija

Yumi je rođena posle razvoda svojih roditelja, nikada ne videvši svog oca. U vreme smrti njegove bivše žene Miko, Hubert, koga tumači Jean Reno, odlazi u Japan. Hubert se tamo našao u vrtlogu kriminala i tom prilikom morao sarađivati sa Yumi, ne sumnjajući ni jednog trenutka da je baš ona njegova kći. Od scenariste filmskih hitova Taxi, Profesionalac i Peti element, Luc Besson-a, stiže nova komična akciona priča, koja će vas zabaviti. Fantastična gluma Bessonovog miljenika među glumcima, Jean Reno-a, još jedan je povod da obavezno pogledate ovaj film!


TAXI 3

režija Gerard Krawczyk
uloge: Samy Naceri, Frederic Diefenthal, Marion Cotillard, Emma Sjoberg, Sylvester Stallone
scenario: Luc Besson
žanr: komedija

Najveće otvaranje u Francuskoj - za samo tri dana, ovaj film je inkasirao 16 miliona dolara! Posle izvanrednog uspeha prvog i drugog dela, nakon tri godine pauze u vožnji stiže novi Taxi 3! Gradska policija i jedan taxi doživljavaju uzbudljivu sezonu na ulicama Marseja. Posle svojih herojstava, protiv nemačke bande u prvom, i japanskih jakuza u drugom delu, u filmu Taxi 3 Emilien se suočava sa novim, podmuklim rastućim pretnjama. Dok grupa sofisticiranih mafijaša pravi pustoš oko sebe, borci za pravdu protiv njih koriste svoje najubojitije oružje: brzu vožnju. Kao i obično, stvari ne idu baš glatko po Emiliena, a ni Daniel nije mnogo daleko od akcije i avanture. Mali savet za sve: čuvajte se saobraćaja stiže novi Taxi!


ISPOD POVRŠINE (BELOW)

režija: David Twohy
scenario: Lucas Sussman, Darren Aronofsky (Pi, Rekvijem za Snove), David Twohy
uloge: Matt Davis, Bruce Greenwood, Olivia Williams, Holt McCallany
žanr: triler

Od scenariste filmova Pi i Rekvijem za snove, stiže ratna priča, čija je radnja smeštena u tamne vode atlantskog okeana tokom II svetskog rata.
Ako ste voleli K-19, Krvavu plimu, Lov na crveni oktobar ili U-571, nemojte propustiti ovu uzbudljivu priču o još jednoj ratnoj podmornici, USS Tiger Shark. Elementi klaustrofobije, straha, opasnosti i nemogućnosti da se ona izbegne, stvaraju jaču želju u borbi za život.
Komandir podmornice pukovnik Brajs (Brus Grinvud), prihvata u svoju podmornicu troje preživelih sa potopljenog broda. Jedna od njih je i medicinska sestra. Ubrzo nakon njenog dolaska na brod, stvari se komplikuju...


ČETIRI PERA (THE FOUR FEATHERS)

režija: Shekhar Kapur
uloge: Heath Ledger, Wes Bentley, Djimon Hounsou, Kate Hudson
žanr: akciona avantura

Kao romantična akciona avantura, po ugledu na Lawrence-a od Arabije, Engleskog pacijenta i Hrabro srce, ova epska priča smeštena je u kraj 19. veka, tačnije 1884. u vreme kada se britanska kraljevina uporno borila da održi svoju kontrolu nad Sudanom. Mladi britanski oficir, sin proslavljenog generala (Heath Ledger koga znamo iz filmskog hita The Patriot), daje ostavku na svoj položaj upravo pre glavne bitke, i biva žigosan nazivom kukavice. Ovim postupkom Harry gubi sve, 4 najbolja prijatelja, ugled, prelepu verenicu. Jedino što mu je ostalo bila su 4 pera srama koje su mu dali njegovi prijatelji.

Jedini način za njegovo iskupljenje je promena identiteta, put preko čitavog kontinenta i suočavanje sa opasnošću kojoj ne može uteći. Tako konačno vraća svoj ugled i čast, probivši se u neprijateljsku prestonicu i oslobodivši iz zarobljeništva svoje saborce. Od renomiranog reditelja filma Elizabeta i proslavljenog scenariste filma Krila Goluba (The Wings Of The Dove), stiže avanturisticka priča o hrabrosti i časti.


ISPOVEST OPASNOG UMA (CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND)

režija: George Clooney
scenario: Charlie Kaufman
uloge: Drew Barrymore, George Clooney, Julia Roberts, Sam Rockwell, Brad Pitt
žanr: komedija

Chuck Barris je najpoznatiji većini Amerikanaca kao domaćin šou programa “The Gong Show”. Bio je osim toga i kreator i producent “The Dating Game”, “The Newlywed Game”, i još puno uspešnih igara 60-tih i 70-tih godina. A da li je bio i plaćeni ubica, koji je sarađivao sa CIA-om?
Barris (Sam Rockwell) rastao je maštajući o uspehu u svom šou programu, uz pomoć kog bi se (kako se on nadao) nalazio na putu da osvoji srca mnogih lepih žena, ali je naišao na mnoge poteškoće, kako sa ženske strane, tako i sa strane TV industrije. 1960. godina bila je više nego uspešna za Barrisa. Te iste godine sreo je ljubav svog života, Penny (Drew Barrymore), a proslavio se i njegov šou program. Tada upoznaje i misterioznog CIA agenta, Jim Byrda

(George Clooney), koji mu nudi posao, a za koji nije ni znao da će mu prilično izmeniti život. Barris prihvata posao, ali ubrzo shvata kakvu igru igraju Byrd i njegovi roditelji. Ali, već je kasno. Njegov život je već uveliko u opasnosti, jer je KGB uspeo da otkrije njegovu ne baš malu tajnu.


YAMAKASI

režija: Ariel Zeitoun, Julien Seri
scenario: Luc Besson
uloge: Chau Belle Dinh, Williams Belle, Malik Diouf

Od scenariste čuvenog filmskog hita Taxi, stiže novo filmsko ostvarenje! Devetogodišnji Jamal je povređen pri padu i mora da se izvrši transplatacija srca u roku od 24 sata da bi preživeo. Jamalova porodica je siromašna i očajnički im je potrebno 58.000 dolara kojim će biti plaćena operacija. Yamakasi grupa učestvuje u prikupljanju novca, tako što pljačkaju domove bogatih članova Korporacije za transplantaciju srca kojoj treba da se plati operacija. Doživite velika zabavna iskustva sa Yamakasi grupom. Urnebesne vratolomije koje izvode neustrašive atlete, ravne su akrobacijama. Ovako nešto nikada niste videli! Sportske vrline glavnih junaka podrazumevaju sve od skokova sa krovova zgrada do penjanja po fasadama. Yamakasi znaju kako biti brz, kada stići i gde uteći!


DALEKO OD RAJA (FAR FROM HEAVEN)

režija: Todd Haynes
uloge: Julianne Moore, Dennis Quaid,  Dennis Haysbert
Žanr: drama

Keti Vitaker i njen muž Frenk su na izgled odličan par, koji živi u prelepom predgrađu Hartforda. Imaju lepu kuću i dvoje vesele, zdrave dece. Dok Frenk žudi za uspešnom karijerom u prodaji, Keti vodi računa o domaćinstvu. Keti počinje da oseća da u njenom braku nije sve kako treba, kada primećuje da njen muž radi do kasno, provodi sa njom sve manje vremena, ponašajući se hladno i održavajući u njihovim odnosima distancu. Jedan dan Keti rešava da poseti muža na posao i otkriva nešto što nikada nije očekivala – njen muž ljubi se sa drugim muškarcem. Na njeno urgiranje, Frenk odlazi na psiho terapiju, a ona i ako se trudi da izgleda kao da se ništa nije desilo, emotivno je istraumirana i otkriva da može da razgovara samo sa nekoliko ljudi. Počinje da se druži sa

Rejmond Deganom, Afričko-Američkim baštovanom, a kada otkriva koliko je on inteligentan i simpatičan, biva zaljubljena u njega. S obzirom, da je Hartford malo mesto, Mona videvši ih zajedno same, razotkriva mnoge tajne


SATI (THE HOURS)

Režija: Stephen Daldry
Uloge: Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman, Ed Harris
Žanr: melodrama

Tri žene, podeljene u vremenskoj razlici od oko 80 godina, nalaze se u sličnim situacijama.
1923. Vidžinija Vulf, se sprema da započne rad na svojoj noveli Mrs.Dalovej, u kojoj opisuje jedan dan života žene u nevolji. Ali Virdžinija je sama pod uticajem đavola, i ona se bori da pređe preko depresija i podsticaja na samoubistvo, koji su je pratili tokom života, dok je njen suprug uzaludno pokušavao da joj pomogne. 1951. Laura Braun je domaćica, koja živi u okolini Los Anđelesa, gde je sa svojim sinom Ričijem i mužem Danom. Laura je veran čitalac, koji trenutno prati novelu Mrs.Dalovej. Što se više udubljuje u novelu, sve više otkriva nezadovoljstvo u svom životu i počinje da razmislja o pojmu, kako da

ostavi život iza sebe. 2000. Klarisa Von je književni lektor, koji se brine o Ričardu Braunu, bivšem dečku i poznatom autoru, koji polako gubi borbu sa AIDS-om. Klarisa pokušava da napravi žurku, kako bi proslavili prestižnu književnu nagradu, koju je Ričard osvojio, ali dobija samo malu pomoć od njegovog ljubavnika Luisa. Kako se ona trudi da pomogne Ričardu, on se pita da li je njegov život vredan beskonačne borbe.


DECA ŠPIJUNI 2 - OSTRVO IZGUBLJENIH SNOVA (SPY KIDS 2 -THE ISLAND OF LOST DREAMS)

Režija: Robert Rodriguez
Uloge: Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara, Steve Buscemi
Žanr: Avanturistički

Super Hit 2001. godine, režisera Roberta Rodrigeza, Spy Kids se vraća da sačuva svet po drugi put, u ovoj visoko-budžetnoj porodičnoj komediji. Spy Kids 2: Island of Lost Dreams, počinje sa mladim herojima Carmen (Alexa Vega) i Juni (Daryl Sabara), sada oficijelnim agentima, koji treba da povrate moćni uređaj od onih koji hoće da ga iskoriste, kako bi ukinuli energiju na zemlji. Taj zadatak ih vodi do tropske pećine Romera, nepoznatog naučnika, koji se povukao u ilegalu posle neuspelog eksperimenta, kao i čitava gomila mutanta. Carmen i Juni, kada shvataju da sami ne mogu da pronađu uređaj, udružuju se sa još jednim parom malih špijuna, Gary i Gerty, čiij je cilj da postanu najbolji špijuni.


ČIKAGO (CHICAGO)

 Režija: Rob Marshall
Uloge: Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Queen Latifah, Lucy Liu
Žanr: mjuzikl

Svi vole legende, ali u Čikagu ima mesta samo za jednu. Velma Keli se nalazi u središtu pažnje kao senzacija noćnog kluba. Kada ubije svog muža ženskaroša, ona se pridružuje dugačkom redu poznatih čikaških ubica, osigurava usluge najveštijeg advokata u Čikagu, Bilija Flina, i postaje centar najčuvenijeg slučaja ubistva u gradu, što samo povećava njenu slavu. Roksi Hart, zavedena velegradskim obećanjima stila i avanture, sanja o tome da se pevanjem i igrom probije do zvezda. Besramnost je Roksina karta za put ka slavi.


VOLIM TE NAJVIŠE NA SVETU

 Režija: Predrag Velinović
Uloge: Tanja Bošković, Ana Sofrenović, Gorica Popović, Marko Nikolić, Dragan Petrović, Mima Karadžić, Branislav Zeremski...
Žanr: komedija

VOLIM TE... je savremena ljubavna komedija, to je priča o modernoj majci, udovici koja se trudi da u kući zadrži ćerku i sina i odloži njihovo odrastanje i osamostaljivanje. Film počinje kad jednog dana u njihovu otmenu vilu u tihom delu Beograda ćerka na predstavljanje majci dovodi svog novog momka. Kao i svaki put do tada majka pokušava da raznim smicalicama i podvalama diskvalifikuje gosta i da kao i sve ranije isprati iz kuće kao nepoželjnog. Međutim ovog puta se namerila na ravnopravnog protivnika. Poseta počinje kao slučajan susret, pa kao prosidba dok se ne ispostavi da su se novi momak i ćerka već venčali... nastaje lom. VOLIM TE... je duhovita priča puna obrta i paradoksa, priča o vrlinama i manama ljubavi o tome šta se sve deci može dogoditi kad imaju lepu, posesivnu i jaku majku.


LEDINA

Režija: Ljubiša Samardžić
Uloge: Dragan Bjelogrlić, Ksenija Pajić,  Zijah Sokolović, Milena Dravić, Radmila Živković, Milutin Karadžić
Žanr: drama

Nakon NEBESKE UDICE i NATAŠE, stiže novi film Ljubiše Samardžića LEDINA.
Priča počinje septembra 2002. godine na dan kada košarkaška reprezentacija Jugoslavije pobeđuje Ameriku na Svetskom Prvenstvu. Tog dana iz zatvora izlazi Ostoja (Zijah Sokolović) i vraća se kući, ali ga niko u kraju ne prihvata zbog zločina koji je počinio sedam godina ranije, i tako nas priča direktno vraća u 1995. godinu, neposredno pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma.


PINOKIO (PINOCCHIO)

Režija: Roberto Benigni
Uloge: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi,  Carlo Giuffre
Žanr: porodična komedija

Dobitinik titule “Najbolji glumac”, za ulogu u filmu “Život je lep”, Roberto Benini stvara visoko-budžetnu porodičnu komediju, po poznatoj dečijoj priči Karla Kolodi “Pinokio”. Osim što režira ovaj film, Benini u njemu tumači, glavnog junaka, drvenu lutku (dečaka). Poznata priča počinje, u tom trenutku kada sa kamiona koji je prolazio pored kuće stolara, Gepeta, pada borova cepanica, od koje Gepeto, koji je od uvek želeo da ima sina, pravi lutku, kojoj daje ime Pinokio. Kada lutka počinje da daje prve znake života, Gepeta hapse, a Pinokio (koji je postao pravi dečak), ostaje sam sa svojim naivnim pogledom na svet i željom da se upusti u pustolovine. Na tom putu, Pinokio upoznaje mnoge zanimljive likove.


FRIDA

Režija Julie Taymor
Uloge: Salma Hayek, Alfred Molina,  Antonio Banderas, Geoffrey Rush
Žanr: drama

Od njenog kompleksnog i istrajnog odnosa sa njenim mentorom i mužem, Dijegom Rivijerom, njene nerazdvojne i kontraverzne afere sa Leonom Trockim, do provokativne i zamršene romanse sa ženom, Frida Kahlo je živela drzak i beskopromisan život kao političar, umetnik i seksualni revolucionar.


NOĆ VEŠTICA:USKRSNUĆE (HALLOWEEN: RESURRECTION)

 Režija: Rick Rosental
Uloge: Jamie Lee Curtis
Žanr: horor

On se vratio po još. Kada grupa tinejdžera pobedi na takmičenju u kome je nagrada da provedu noć u kući u kojoj je odrastao Majkl Majers i koja će biti prenošena uživo u internatu, oni veruju da će se malo zabaviti i dobiti besplatan publicitet. Ali, događaji kreću zastrašujućim tokom i igra se pretvara u borbu za život.


DO KRAJA (FULL FRONTAL)

Režija: Steven Soderbergh
Uloge: Julia Roberts, David Duchovny, Nicky Katt, Mary McCormack, David Hyde Pierce,  Catherine Keener
Žanr: drama

Jedan dan u životima zbunjenih, depresivnih, neurotičnih stanovnika Los Anđelesa. Ed (Enrico Collantoni) je pisac čiji scenario je trenutno u produkciji. Edov partner u pisanju Karl (David Hyde Pierce) je oženjen sa Li (Ketrin Keener) koja je, opet, u tajnoj ljubavi sa glumačkom zvezdom Kalvinom (Blair Underwood) koji glumi uz Frančesku (Julia Roberts), u Karlovom i Edovom filmu. Liina sestra Linda (Mary McCormack) udata za Gasa (David Duchovny), je maserka koja sa nestrpljenjem očekuje predstojeći vikend kada će se susreti sa strancem koga je upoznala preko Interneta. Slučajno, stranac je niko drugi do Ed.


POLJUBAC ZMAJA (KISS OF THE DRAGON)

 Režija: Chris Nahon
Scenario: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Uloge: Jet Li, Bridget Fonda, Tchéky Karyo
Žanr: akcioni triler

Liu Jian, glavni inspektor u šangajskoj jedinici za tajne operacije, dolazi u Pariz. Imigrantskom službeniku predstavlja se kao turista, a svom ujaku, koji već dvadeset godina u Parizu vodi malu kinesku prodavnicu, kaže da dolazi poslom. Liua tragovi vode do Jean-Pierrea Richarda, nasilnika koji ima malu privatnu vojsku. Liu kaže da je došao da mu pomogne, no ostaje nejasno u čemu i na koji način, sve dok ga ne pošalju u predvorje hotela gde treba pratiti kineskog gangstera i njegove telohranitelje koji čekaju da se pojavi misteriozni Francuz. Situacija izmiče kontroli kad se pojave dve prostitutke koje nagovore gangstera da pođe s njima u apartman. Dok Liu pomoću sofisticirane opreme za praćenje posmatra gangstera i prostitutke kako se zabavljaju, Richard

shvata da se situacija ne odvija prema planu. Liu užasnut posmatra kako jedna od prostitutki, Asia, napada gangstera nožem pa uleće u apartman i sprečava ubistvo, a Richard smireno ulazi za njim i ubija prostitutku i gangstera koji su ga prepoznali. Liu uzima trake na kojima je snimljeno ubistvo i uspeva da pobegne....


MALA NOĆNA MUZIKA

Režija Dejan Zečević
Scenario : Dejan Zečević i Biljana Maksić
Uloge: Gordan Kičić, Vuk Kostić, Zorana Bećić,Feđa Stojanović, Vlasta Velisavljević, Boda Ninković,
Petar Božović, Dragan Petrović Pele, Goran Daničić, Marija Jakšić, Erol Kadić, Vesna Počuča...

“Mala noćna muzika” je moderna, brza i neobična priča, u duhu čuvenih engleskih komedija. Glavni junaci Spasoje i Cole su simpatični i blentavi momci koji stalno upadaju u smešne i rizične situacije, zahvaljujući kojima publika mora da ih zavoli.
Oni rade u mrtvačnici i jedne noći, pošto se, znatiželje radi, jave na telefon koji zvoni u džepu mrtvog čoveka, počinje triler, i zapleti sa hiljadu obrta. Iz situacije u situaciju, život im se komplikuje i sve više se nalazi pred vratima opasnosti.
“Mala noćna muzika” je film koji od prvog kadra uvlači gledaoca i potpuno drugačijim pristupom zavodi i zasmejava do suza.


THE MOTHMAN PROPHECIES (MOTMANOVO PROROČANSTVO)

Režija: Mark Pellington
Uloge: Richard Gere, Laura Linney, Will Paton

Nakon smrti svoje supruge, očajni novinar John Klein je misteriozno transportovan stotine milja daleko u gradić u Zapadnoj Virdžiniji, opterećen strahom i prestrašen paranormalnim fenomenima. U centru je Motman, viđenje koje širi bedu i smrt. John-ova tamna opsesija svojom najvećom životnom pričom će ili od njega napraviti proroka – spasioca mnogih života ili će ga pretvoriti u izgubljenog i ludog čoveka.


LJUBAV PRE SVEGA (BIRTHDAY GIRL)

Režija Jez Butterwoth
Uloge: Nikol Kidman, Ben Chaplin, Vincent Cassell, Mathieu Cassovitz
Žanr: komedija

Menadžer banke u maloj britanskoj zajednici St. Albans, po imenu Džon (Ben Chaplin) shvata da mu je potrebno dugotrajno prijateljstvo, pa preko internet sajta za sklapanje braka pod nazivom “Iz Rusije s ljubavlju”, naručuje nevestu (tumači je Nicol Kidman). Dok uživa u njenoj lepoti i ne sluti da ona ima opasnu i misterioznu stranu karaktera na koju nije računao. Stvari se veoma komplikuju kada iz Rusije doputuju njena dva rođaka (Vincent Cassel i Mathieu Kassovitz) i usele se u njegov dom.


PUT SAMURAJA (GHOST DOG-THE WAY OF SAMURAI)

Režija i scenario : Jim Jarmusch
Uloge: Forest Whitaker, John Torney, Cliff Gorman
Žanr: akcioni triler

Žestoki miks urbane ulične borbe i samurajskog ponosa!
Ghost Dog (Forest Whitaker) je profesionalni ubica koji živi u malom, nepoznatom gradu. Poznat po svojoj sposobnosti da neprimetno dođe i ode, Ghost Dog je samouki samuraj opsednut ličnim moralnim zavetima koje je utemeljio na drevnoj filozofiji japanskih ratnika. Kako svakom samuraju treba vođa kome će se zakleti na vernost, Ghost Dog je svoj život posvetio služenju sitnom mafijašu Luiju, koji mu je spasao život u ranom detinjstvu. Kada Lujeve gazde odluče da ga se otarase, Ghost Dog kreće u akciju i predano ubija sve njegove neprijatelje.


KATE & LEOPOLD (KEJT I LEOPOLD)

Režija James Magold
Uloge: Meg Ryan, Hugh Jackman, Live Schreiber
Žanr: romantična komedija

Prateći samo iz viđenja poznatog neznanca jedne noći, engleski aristokrata i pronalazač iz 18.veka neočekivano je uhvaćen u klopku vekova koji prolaze, a mašinu za vreme još nije izumeo! Usamljena i orjentisana samo na svoju karijeru Kejt upoznaje Vojvodu sasvim slučajno kada se on pojavljuje u modernom današnjem vremenu u sred Manhattan-a i uskoro otkriva da je njegovo visočanstvo opčinilo njeno srce...


RAJ (HEAVEN)

Režija: Tom Tykwer
Uloge: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi
Žanr: drama

Godinama je Filipe molila policiju da uhapsi dilera koji je njenom mužu prodao smrtonosnu dozu. Kada reši da uzme pravdu u svoje ruke, ne uzima u obzir posledice koje njeno angažovanje može proizvesti. Tražena zbog ubistva, potom uhapšena i zaljubljena u policajca koju ju je uhapsio, nalazi svoje parče neba na zemlji.


SMRT NEDUŽNIH (THE VIRGIN SUICIDES)

Režija i scenario: Sofia Coppola
Uloge: James Woods, Kathleen Turner,  Kirsten Dunst, Scott Glenn, Danny De Vito
Žanr: drama

Otkrivajući svoju seksualnost dečaci iz komšiluka upustili su se u otkrivanje ženskih misterija kroz prijateljstvo sa prelepim sestrama Lisbons. Neprimetno kroz prijateljstvo rađala se i ljubav. I kada su svi pomislili da će se njihov život paralelno razvijati, sve je iznenada stalo...


ZAKON ORUŽJA (THE WAY OF THE GUN)

Režija i scenario: Christopher McQuariee
Uloge: Ryan Phillipe, Benicio Del Toro, James Caan, Julliete Lewis
Žanr: triler

Oskarom nagrađeni pisac Christopher McQuarrie (“THE USUAL SUSPECTS”) debituje kao reditelj pričom o dva kriminalca (Ryan Phillipe, Benicio Del Toro) koji su kidnapovali surogat majku (Juliete Lewis) za čiju još nerođenu bebu "pravi" roditelji trebaju da plate otkup.
Stvari kreću naopako kada roditelji pošalju njihovog predstavnika da isporuči novac.


BAL MONSTRUMA (MONSTER`S BALL)

Režija: Mark Forster
Uloge: Billy Bob Thornton, Heath Ledger, Halle Berry, Peter Boyle
Žanr: drama

Henk (Billy Bob Thorton) i njegov dvadesetogodišnji sin Soni rade u zatvoru na pripremi električnih stolica za crne osuđenike. Njihov život se dodatno komplikuje kada Henk upozna Leticiju (Halle Berry), suprugu jednog osuđenika u koju se i zaljubi...


DŽEJ I TIHI BOB UZVRAĆAJU UDARAC  (JAY AND SILENT BOB STRIKE BACK)

Režija: Kevin Smith
Uloge: Ben Affleck, Jeff Anderson, Jules Asner
Žanr: komedija

Oni su najpametniji, najprivlačniji, najsofisticiraniji i najpoželjniji tim holivudskih uspešnih ljudi, na samom vrhu moći ... u svojim ubeđenjima. Neko koristi njihove životne priče i pretvara ih u film, a da oni za to nisu ni pitani, ni plaćeni. Oni kreću put Hollywood-a više nego očajni da to promene i više nego odlučni da se osvete.


PREBOLI ME (GET OVER IT)

Režija Tommy O’Haver
Uloge: Kirsten Dunst, Ben Foster, Melissa Sagemiller, Carmen Elektra, Martin Short
Žanr: komedija

Burk i Alison su bili par iz srednje škole. Savršeni, lepi, zgodni i potpuno zaljubljeni... Sve dok ona nije odlučila da raskinu. Sada Burkovi najbolji prijatelji Feliks i Denis moraju da mu pomognu da prođe kroz ovo traumatično iskustvo. I smišljaju najluđi način. I baš kada misle da je sve pod kontrolom, na scenu stupa Feliksova mlađa sestra Keli, koja se zaljubljeje u Burka. Ali, pre nego što stupi u vezu sa njim, mora mu pomoći da preboli staru ljubav.


OTELO ("O")

Režija: Tim Blake Nelson
Uloge: Martin Sheen, Mekhi Phifer, Josh Hartnett, Julia Stiles
Žanr: triler

Moderna adaptacija Shakespearovog “Othella” koja se bavi seksom, sportom, pobedom, strašću i ljubomorom.
Glavni lik je “O”, atletičarska zvezda koji se druži sa najlepšim devojkama u školi. Imao je sve, kao i neprijatelja koji je želeo da ga ukloni...


VEČNA LJUBAV (THE CHILDREN OF THE CENTURY)

Režija: Diane Kyrus
Uloge: Juliette Binoche, Benoit Magimel, Stefano Dionisi, Karin Viard, Patrick Chesnais
Žanr: drama

Ovo je priča o velikoj i nesrećnoj ljubavi Žorž Sandove i Alfreda De Misea. Kada su se prvi put sreli na jednoj književnoj večeri, u proleće 1833. godine, bili su već slavni pisci. Iako tada više nisu verovali u ljubav, šarm i genijalnost, mladi pesnik je privukao Sandovu, a tiha lepota žene velikih tamnih očiju, čiji su romani izazvali skandale, osvojila je Misea. Ujedinjujući svoju kreativnu genijalnost i talenat, dvoje zaljubljenih će živeti u apsolutnoj sreći sve dok ih pritisak Miseove porodice, šokirane njegovom vezom sa udatom ženom i miris skandala koji se širio kroz pariske salone, ne oteraju iz Pariza. Poneseni vrtlogom avanture romantičarskog XIX veka, beže u Veneciju u potrazi za nemogućom srećom...


BANDITI (BANDITS)

Režija: Barry Levinson
Uloge: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett
Žanr: romantično - kriminalistička komedija

Film je snimljen u stilu modernog “Buč Kasidija i Sandens Kida”, o dvojici pljačkaša koji pre napada na banku otimaju jednu ženu i zajedno sa njom upadaju u kuću voditelja TV emisije da bi ga naterali da lično izveštavaju o otmici. U međuvremenu obojica pljačkaša se zaljubljuju u svoju žrtvu pa se pored cele zbrke, još međusobno i nadmeću za njeno srce...


Dr. T i SVE NJEGOVE ŽENE (Dr. T & THE WOMEN) 

Režija: Robert Altman
Uloge: Richard Gere, Helen Hunt, Farrah Fawcett, Laura Dern, Shelley Long, Liv Tyler
Žanr: romantična komedija

Dr. Sullivan Travis (Richard Gere) je čovek kojem sve ide od ruke. On je bogat i uspešan ginekolog iz Dalasa čija religija su žene. Zapravo, Dr. T obožava žene. One ga okružuju u porodici i u ordinaciji. I on je odan i predan svakoj od njih u svako doba – on je njihov spasitelj i to je jedino što želi da bude. I naravno, kao u priči o Jobu, jednog dana viša sila odlučuje da ga stavi na proveru. Dr. T, čovek koji je uvek u potpunosti kontrolisao svoj svemir, naći će se usred haosa i zbrke...


LUKA LJUBAVI (THE SHIPPING NEWS)

Režija Lasse Hallstrom
Uloge: Kevin Spacey, Julianne Moore, Judi Dench, Scott Glenn, Cate Blanchett
Žanr: drama

Kada Quoyle (Kevin Spacey), nesretan, usamljeni Njujorčanin sa severa, izgubi suprugu (Cate Blanchett) u automobilskoj nesreći njegov život se menja iz temelja. Pogođen tugom i bolom, povlači se sa svojom tetkom (Judi Dench) i kćerkicom u Newfoundland, tajanstveni dom svojih predaka. U zabačenoj ribarskoj lučici, Quoyle nalazi posao novinara u lokalnom listu. Sa svakim novim člankom, Quoylejevo shvatanje ove neobične zajednice se izoštrava, zajedno sa spoznajom samog sebe. Vremenom se razvija ljubav između njega i Wavey (julianne Moore), žene koja se bori sa vlastitim demonima...


RINGERAJA

Režija i scenario: Đorđe Milosavljević
Uloge: Ivan Jevtović, Dejan Lutkić, Ljubinka Klarić, Zlatija Ocokoljić, Nataša Marković,
Dragan Petrović Pele, Vladan Dujović Duja, Nebojša Ljubišić, Ivan Tomić
Žanr: komedija

Priča filma prati dvojicu braće, različitih kao što samo braća mogu da budu. Ringe je stariji brat, “čuveni Rikanović”, o kome su novine pisale često, čak i u formi petparačkih feljtona. On je žestok momak sa beogradskog asfalta, trenutno u bekstvu pred bivšim ortacima. Raja je mlađi brat, asistent etnologije na Filozofskom fakultetu, posvećen istraživanjima običajne tradicije i folklora. Njihova različitost razlog je i svađe – poslednji put su se čuli pre nego što je Ringe pobegao iz zemlje.

Ringe se sada vraća, pošto je u inostranstvu upoznao Veru koja ga je motivisala da promeni način života, staro društvo, pa i “profesiju”. Međutim, kada upozna Verinog oca, u strahu da bi njegova prošlost mogla da ga uplaši i dovede u pitanje njihovu vezu, Ringe se predstavlja kao asistent na fakultetu, dok za svog odsutnog brata kaže da je taj “čuveni Rikanović”. Pavle mu poveruje i poziva ga na selo, u njihovu porodičnu kuću, na slavu Svetog Ilije, ali ga pritom zamoli da dovede i brata...


MUNJE

Režija Radivoje Andrić
Uloge: Nikola Djuričko, Sergej Trifunović, Zoran Cvijanović
Žanr: komedija

Pop i Mare su ortaci jos iz osnovne skole, a trenutno se bave mislju da se probiju na muzickom planu. Mare je tajno prodao ocevu blekendeker busilicu, a Pop sve bratovljeve rokenrol ploce da bi skupili dovoljno novaca za snimak. Do kakvih ce sve zavrzlama doci kada se u sve to upletu i devojcice - Kata i Lola...


TRKA PACOVA (RAT RACE)

Režija: Jerry Zucker
Uloge: John Cleese, Rowan Atkinson, John Lovitz, Cuba Gooding Jr, Whoopi Goldberg
Žanr: urnebesna komedija

Ekscentrični lasvegaški magnat Donald Sinclair u želji da zadrži bogate kockare smišlja nov kvazi legalni sportski događaj – trku pacova.
Nasumice stavlja šest zlatnih novčića u nekoliko različitih slot mašina. Igrači na sreću koji pronađu novčić automatski učestvuju u trci. Služba za isplatu dobitnika šalje pobednike u veliku sobu za bankete gde će biti informisani o džekpotu vrednom dva miliona dolara koji se nalaze u sportskoj torbi, zaključanoj u kaseti za prtljag, u Silver Sitiju, New Mexico, sedam hiljada milja daleko. Prvi koji stigne tamo dobija sav novac, bez plaćanja poreza. Šanse su jedan prema šest – objašnjava Sinkler. Postoji samo jedno pravilo: a to je da pravila ne postoje. Dovijajući se na različite načine takmičari putuju avionom,vozom, helikopterom, peške, autobusom...jer u Trci Pacova sve je dopušteno...


IGRA SUDBINE (SERENDIPITY)

Režija: Peter Chelsom
Uloge: John Cusack, Kate Beckinsale
Žanr: romantična komedija

Jednog zimskog dana usred Božićne vreve , punog jurnjave i šopinga, Jonathan Trager sreće Saru Thomas. Bili su dva stranca usred gomile ljudi u New Yorku, sve dok se njihovi putevi nisu ispreplitali u božićnoj jurnjavi, kada postaju žrtve velike međusobne privlačnosti. Iako su oboje u vezi, Jonathan i Sara provode veče zajedno, lutajući ulicama Mahnattana, ne znajući ni imena jedno drugome. Ali, kad se približi neizbežan kraj večeri, njih dvoje moraju doneti odluku o sledećem koraku. Kad očarani Jonathan predloži razmenu brojeva telefona, Sara se usprotivi i predlaže da se sudbina pobrine za njihovu budućnost. Ako im je suđeno da budu zajedno, kaže ona, pronaći će put jedno do drugog. Barem je takav bio plan. Ali, nije im bilo suđeno... Bar, ne te večeri...


ŠTA ŽENE ŽELE (WHAT WOMEN WANT)

Režija: Nancy Meyers
Uloge: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Bette Midler
Žanr: komedija

Nick Marshall je pravi muškarac – šarmantan, neodgovoran neženja koji voli Sinatru i misli da se sve vrti oko njega. A onda, jedne noći, dogodi se nešto što će mu zauvek otvoriti oči, ili bolje rečeno, uši. Nick Marshall, direktor firme za marketing i samozvani božji dar ženama, odjednom shvata da poseduje još jedan talenat – u stanju je da čuje najintimnije misli žena sa kojima je u kontaktu.


PRVI GREH (ORIGINAL SIN)

Režija Michael Cristofer
Uloge: Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane, Jack Thompson
Žanr: triler

Priča počinje kada Luis Vargas (Antonio Banderas), bogati kubanski izvoznik kafe, poželi jedinu stvar koju još nema – suprugu Amerikanku koja će mu, nada se, praviti društvo bez komplikacija. Luis je ozbiljan i pragmatičan čovek koji želi da se oženi, ali ne i zaljubi, barem tako misli. Kada upozna svoju buduću suprugu, sve što je mislio da želi u životu odjednom se menja. Ubrzo, jedino što želi je da je poseduje, ali i da sazna istinu o njoj. Dok ga ona uvlači u svet erotike, pretvaranja, pa čak i ubistva, njegova strast buja...


PUTEVI DROGE (TRAFFIC)

Režija: Stephen Soderbergh
Uloge: Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Benicio Del Toro, Dennis Quaid
Žanr: triler

Kroz nekoliko međusobno ispreplitanih priča “Traffic” govori o velikim ulozima i još većim rizicima trgovine drogom. Javier Rodriguez (Benicio Del Toro), je meksički policajac koji radi sa svojim najbličim prijateljem i kolegom Manolom Sanchezom (Jacob Vargas) na američko-meksičkoj granici, pod okriljem meksičkog borca protiv zločina, generala Salazara (Tomas Milian). Suočen sa iskušenjima kakve su moć i novac, Javier biva zajedno s Manolom uhvaćen u mrežu korupcije koja ih dovodi do bezizlazne situacije.

Robert Wakefield (Michael Douglas), sudija Vrhovnog suda Ohaja, SAD, imenovan je iz predsedničkog kabineta glavnom osobom za borbu protiv droge na nacionalnoj osnovi. Sakupljajući informacije, beskompromisni i konzervativni Wakefield priprema se za nadzor nad nacionalnim snagama za borbu protiv droge.  Kod kuće njegova supruga Barbara (Amy Irving) i on suočeni su sa problematičnom ćerkom tinejdžerkom Caroline (Erika Christensen) koja je postala ovisnik od droge.


DRAKULA 2000 (DRACULA 2000)

Režija: Patrick Lussier
Uloge: Jonny Lee Miller, Justine Waddell, Gerard Butler, Jennifer Esposito
Žanr: horor

Abraham Van Helsing (Christopher Plummer), legendarni lovac na vampire, u podrumu svoje prodavnice antikviteta čuva svoj najveći trofej – Drakulin leš. Leš će otkriti i slučajno osloboditi grupa lopova prilikom pljačke prodavnice. Konačno oslobođen, grof Dracula kreće na krvavi pir u New Orleans, u potragu za Van Helsingovom ćerkom Mary. Van Helsing i Simon (Jonny Lee Miller), njegov zbunjeni pomoćnik, odlaze u New Orleans sledeći Drakulin krvavi put... Njihov zadatak je da savladaju grofa i spasu Mary...


IGRA JELENA (REINDEER GAMES)

Režija: John Frankenhaimer
Uloge: Ben Affleck, Gary Sinise, Charlize Theron, James Frain, Dennis Farina
Žanr: akcija

Rudy Duncen (Ben Affleck) je kradljivac automobila. On i njegov najbolji prijatelj, koji je ujedno i prodavac ukradenih automobila, Nick Cassidy (James Frain) nalaze se na izdržavanju zatvorske kazne. Kako su im ostala samo dva dana do izlaska na slobodu, puni su planova za budućnost: Rudi želi da se vrati svojoj porodici, dok Nick planira svoj sastanak sa Ashley (Charlizy Theron). Međutim, u zatvoru izbija tuča i Nik gine, a Rudy, po izlasku na slobodu, odlučuje da preuzme Nikov identitet. Naravno, ni ne sluteći da će mu zamena identiteta život pretvoriti u pakao, Rudy započinje vezu sa Ešli. Ali, ta veza se ni malo ne dopada Gabrijelu (Gary Sinise), Ešlinom bratu, koji se u međuvremenu dokopao Nikovih pisama iz zatvora u kojima otkriva da je Nik radio u

obezbeđenju kazina “Tomahawk”. Gabrijel planira da iskoristi Rudija, za koga misli da je Nik, u planiranoj pljački kazina. Rudiju ne preostaje ništa drugo nego da pronađe način na koji će sve da ubedi da on nije Nik i iz novonastale situacije izađe živ...


HIGLANDER- ZAVRŠNI OBRAČUN (HIGHLANDER : ENDGAME)

Režija: Douglas Aarniokoski
Uloge: Christopher Lambert, Adrian Paul, Bruce Payne
Žanr: SF

Nakon što je video kako mu stari prijatelj Rachel gine u eksploziji, Conor Macleod (Christopher Lambert) odlučuje da se skloni u Utočište –mesto na kojem besmrtnici umorni od večnog lutanja mogu zauvek biti sigurni, bez opasnosti da “Nagrada” padne u pogrešne ruke. Ali, opasni neprijatelj Jacob Kell sa svojim ubicama napada Utočište i pobija sve. Sve osim jednog – Conora. Kao jedini spašeni, Conor je ponovo prisiljen da krene u novu borbu. Usput od svog brata Duncana (Adrian Paul) saznaje da je Kell, koji ga užasno mrzi, i koji ga je pre 450 godina ubio i učinio besmrtnim, postao izuzetno moćan i da se na njegovoj strani bori više od 600 ratnika. Sa tolikom snagom Kell je postao najmoćniji besmrtnik i jedan Highlander nije dovoljan da mu se suprostavi. Da stvar bude gora, Kellova moć je tolika da mu se čak ni Conor i Duncan zajedno ne mogu suprotstaviti...


HANIBAL (HANNIBAL)

Režija: Ridley Skott
Scenario: David Mamet & Steven Zaillian
Uloge: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman, Ray Liotta
Žanr: horor

U životu dr. Hannibala Lectera postoji neko baš po njegovoj meri. On misli na nju i pita se može li njegov život biti potpun bez nje. Njena snaga proističe iz discipline i čistoće postojanja. Postoji Sena koja je prati svuda. Slabost koja je čini ranjivom.
Deset godina posle on je još uvek njena najstrašnija noćna mora.  Deset godina posle ona je njegova najveća fantazija.


LEGENDA O BAGER VENSU (THE LEGGEND OF BAGGER VANCE)

Režija: Robert Redford
Uloge: Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron, Bruce McGill
Žanr: drama

Kapetan Ranalf Junah (Matt Damon) je najbolji igrač golfa u Savani. živi dobro i zabavlja se sa devojkom Ade Invergordon (Charlize Theron), ćerkom lokalnog, bogatog zemljoposednika. Po izbijanju Prvog svetskog rata Junah odlazi u Evropu da se bori. U Savanu se vraća tek petnaest godina kasnije. Zatiče Adelu samu, jer je njen otac, u vreme ratne represije, izvršio samoubistvo. Adela je bila prinuđena da proda teren za golf, vlasništvo njenog oca, kako bi isplatila dugove. Radi što bržeg finansijskog oporavka organizuje najveći meč ikada odigran u Savani, na kojem će učestvovati, i boriti se za nagradu od deset hiljada dolara, dva najveća igrača – Bobby Jones i Walter Hagen. Građani Savane žele da u meču učestvuje njihov sugrađanin – Ralf

Junah. Ali, Ralf, koji se u međuvremenu propio, odbija ponudu da ponovo zaigra. Iznenada se, u vidu spasioca, pojavljuje Bager Vens (Will Smith), koji mu nudi svoju pomoć. Junah se lagano vraća u formu i odlučuje da prihvati meč...


ČOKOLADA (CHOCOLAT)

Režija: Patrick Lussier
Uloge: Juliette Binoche, Johny Depp, Lena Olin, Alfred Molina

Mali uspavani francuski gradic, ukorenjenih tradicija sa strahom od inovacija, krajem ’60 tih godina biva uvucen pod uticaj misteriozne strankinje Vianne i njene cerke Anouk. Radnja koja se nalazi na trgu kod crkve, prepuna neobicnih cokolada i sposobnost vlasnice da otkrije i zadovolji skrivene zelje svojih musterija, uzdrmace zivot ove ustaljene zajednice.Samopostavljeni lider grada, sokiran novinom, ulazi u borbu protiv cokoladne magije, nadajuci se da ce nestati zauvek. U borbi izmedju proslosti i otkrica novog nacina uzivanja, pomaze zgodni autsajder Roux, oslobadjajuci grad i ujedinjujuci svoje snage sa kraljicom magije. U malom gradu gde je zivot isti vec 100 godina, rat ce upravo izbiti izmedju ustaljenosti tradicije i straha od promena. Sok od novina, uzbudjenje zbog opustanja, opasnost zbog poricanja ljudi u uzivanju i iskusenja, okruzuju delikatesnu radnju slatkisa u ovom filmu.


ČOVEK NA MESECU (MAN ON THE MOON)

Režija: Milos Forman
Uloge: Jim Carrey, Danny De Vito, Courtney Love, Paul Giamatti

Film prati uzbudljivu i potresnu pricu o zivotu Endija Kaufmana, jednog od najinventivnijih ali i najmisterioznijih ljudi svog vremena. Kaufman je bio pravi majstor manipulacije. Mogao je da publiku od euforicnog smeha dovede do ivice placa. Bez obzira da li je posmatrace vodio na kolace i mleko ili izazivao na dvoboj kecerke, on se specijalizovao za performanse koji su izgledali tako stvarno da cak ni njegovi najblizi prijatelji nisu znali sta je opsena, a sta stvarnost. Iako su ga opisivali kao nihislitickog zlocka, zen gerilca, dadaistickog komedijasa ili istinskog umetnika performansa, Kaufman je za sebe vise voleo da kaze da je covek pesme i igre. Kaufmanov jedinstevni talenat mu je omogucio da lako premosti razdaljinu od barskog zabavljaca do vrhunske TV

zvezde, od imitatora Elvisa Prislija do vrhunskog umetnika koji je razbio sva pravila i uspostavio nove standarde. OdbijajucI da igra napisanu ulogu, ili cak da pusti gledaoce u dvoranu, Kaufman je cesto svojom umetnoscu prelazio granicu pristojnosti, ostavljajucI publiku zbunjenom, a ponekad i ponizenom. Ali sve to je bilo deo predstave.


MUZA (Muse)

Režija: Albert Brooks
Uloge: Sharon Stone, Albert Brooks, Andie Macdowel,  Jeff Bridges
Žanr: komedija

Uspesni pisac, Stiven Filips (Albert Bruks), dozivljava stvaralacku blokadu, a blizi se rok kada mora da preda svoje novo delo. U ocajanju prihvata pomoc prelepe plavuse (Seron Stoun), koja tvrdi da moze da inspirise umetnike. U tome nema niceg loseg, pomislio je pisac, jer svaki umetnik treba da ima svoju muzu. Ali ova muza je suvise posebna. Jer koga ona dotakne, taj postaje uspesan i slavan, pa cak i ljubomorna Stivenova zena, Lora (Endi Mekdauel), cija prodavnica kolaca postaje hit u gradu. Ali prava panika u Holivudu ce nastati kada se otkrije identitet misteriozne lepotice.


NEKA DRUGA LJUBAV (THE NEXT BIG THING)

Rezija: John Schlesinger
Uloge: Madonna, Rupert Everett
Žanr: komedija

Ebi (Madonna) i Robert (Rupert Everett) su najbolji prijatelji koji imaju mnogo toga zajednickog: razdragan i nekonvencionalan zivotni stil, ostar jezik, zavidnu inteligenciju, simpaticnu impulsivnost i uzasan nedostatak ljubavi. Bili bi savrsen par, ali ih u tome ne sprecava jedna stvar- Robert je homoseksualac. Jednog dana, Ebi je ostavljena od ko zna kog po redu momka i kao i uvek posla kod Roberta da nadje reci utehe. Ali previse popijenih martinija ucinilo je svoje. Neobicna igra sudbine odvela ih je na novi nivo intimnosti i pretvorila ih u roditelje. Ceo novi svet se otvorio pred njima i oni za ljubav Sema, njihovog sina, odlucuju da zive zajedno. Nije to prava porodica, niti je to prava ljubav jer supruznici ne spavaju zajedno, ali zato Sem ne

oseca pomanjkanje roditeljske brige. Sest godina kasnije, Ebi srece Bena, mladog i simpaticnog bankara, koji poslom boravi u Los Andjelesu. Bilo je to po prvi put posle dugo vremena da se oseca ne samo kao majka vec i kao zena. Shvata da je to ono sto joj je nedostajalo da ima potpun i skladan zivot. Saopstava Robertu da zeli da se uda. Robert nema nista protiv, pod uslovom da Sem ostane uz njega. Bice potebno mnogo strpljenja i tolerancije da ova neobicna prorodica konacno pronadje istinsku srecu. Usput ce shvatiti da su granice duhovne i telesne ljubavi mnogo dalje nego sto su mislili.


ŽIVOT NEMA PRAVILA (CIDER HOUSE RULES)

Rezija: Lasse Hallstrom
Uloge: Tobey Maquire, Michael Caine, Charlize Theron

Homer Vels (Tobey Maguire) je siroce kome ne nedostaje porodica. Odrastao je u sirotistu St. Klaud pod nekonvencionalnim, ali briznim starateljstvom doktora Vilbura Larca (Michael Caine). Sada kada je odrastao i priblizio se adolescenciji, Homer pocinje da preispituje metode dr. Larca, zeli da sam upozna svet i pravila po kojima on funkcionise. Krece sa mladim i bogatim parom, daleko od prividne sigurnosti sirotista. Upoznaje jedan surov svet, prepun novih i nepoznatih prizora, avantura i prijateljstava, ali i tragedija, izdaja i opasnosti. Pravila po kojima je ziveo do tada nisu mu davala putokaz. Dok se naklonost prema voljenoj zeni pretvarala u ljubavni zar, Homer dozivljava uspone i padove, osvaja dragocene nagrade, ali dobija i odgovornosti koje donose nove emocije. Homer ce shvatiti da ga je dotadasnji zivot osposobio da donosi delikatne odluke koje ce promeniti tok njegovog zivota.


DOME, SLATKI DOME (THE CASTLE)

Rezija: Rob Sitch
Uloge: Michael Caton; Anne Tenney
Žanr: komedija

Ovo je prica o Darilu Keriganu, kamiondziji iz Melburna, koji prosto obozava svoju kucu i naziva je domom i zamkom. To sto zivi u neposrednoj blizini aerodroma nikad nije bio problem za Darila i njegovu porodicu... Sve do sada. Naime, aerodromske vlasti hoce da izgrade novu pistu i nalazu Darilu i njegovim komsijama da se isele. Daril odlucuje da se suprostavi i da ako treba, ide i na sud.


DOPUNSKI ČAS (TEACHING MRS. TINGLE)

Rezija: Kevin Williamson
Uloge: Helen Mirren, Katie Holmes
Žanr: triler

Celog zivota Li En Votson je pokusavala da bude dobra devojka. Za nedelju dana zavrsice srednju skolu, a njen jedini izlaz iz provincijskog gradica je da dobije stipendiju, koja ide najboljem uceniku. Da bi postigla taj cilj treba joj petica iz istorije. Ali postoji jedan problem: stroga i okrutna profesorka istorije, gospodja Tingl. 
Na ispitu profesorka hvata vise ucenika u prepisivanju i preti da ce ih izbaciti iz skole. Oni odlaze kod nje kuci da bi izgladili nesporazum, ali se tu stvari otimaju kontroli. Strasti su uzavrele i troje ucenika se nada da nece morati da odrze poslednju lekciju gospodji Tingl...


PRINCEZA MONONOKE (PRINCESS MONONOKE)

Režija: Hayao Miyazuki
Glasovi: Gillian Anderson; Billy Crudup; Minnie Driver; Billy Bob Thornton
Žanr: Animacija / Avantura

Na obodu prastare sume besni epska bitka izmedju nadiruce civilizacije coveka i mocnih sumskih bogova. Rat preti da poremeti krhku ravnotezu sila prirode. Pojavljuje se neobicna heroina, princeza Mononoke, koja ume da komunicira sa prirodom i jedina moze da urazumi bogove sume...


TREĆE ČUDO (THIRD MIRACLE)

Režija: Agnieszka Holland
Uloge: Ed Harris, Anne Heche, Armin Mueller-Stahl
Žanr: Drama - Triler

Vatikan salje svestenika da ispita cudesne podvige zene koja bi trebalo da bude proglasena za sveticu. Tokom istrage, svestenik koji dozivljava krizu vere, ponovo otkriva smisao svog zivota.
TRECE CUDO je po ocenama mnogih kriticara najbolji film cuvene reciserke Anjeske Holand.


UDOVICA IZ SEN PJERA (LA VEUVE DE SAINT-PIERRE)

Rezija: Patrice Leconte
Uloge: Juliette Binoche, Daniel Auteuil, Emir Kusturica
Žanr: Drama

Godina 1850. na malom francuskom ostrvu Sen Pjer, nedaleko od kanadske obale. Jedne noci, stanovnik ostrva je brutalno ubijen. Krivac, Nil August (Emir Kusturica), je uhvacen I osudjen na smrt. Ali u Sen Pjeru ne postoji ni giljotina ni dzelat. Francuska vlada je obecala pomoc. Giljotina ce sticI iz Francuske.
U Medjuvremenu, Nil je predat na cuvanje kapetanu i u poniznosti iscekuje izvrsenje kazne. Kapetanova zena, madam La, se posebno interesuje za Nilovu sudbinu, jer u njemu ipak naslucuje dobrotu i jednostavnost. Ona ne prihvata cinjenicu da covek moze biti rodjen los i veruje u njegovu rehabilitaciju.

Nil se u ocekivanju egzekucije ponasa vise nego primerno. Ljubazan je prema svima, pomaze u poljskima radovima i malo po malo postaje najpopularnija osoba na ostrvu. Ali kada je giljotina stigla brodom iz Francuske, pravda je morala biti zadovoljena. Madam La ce uciniti sve da spreci Nilovo pogubljenje. Iz ljubavi prema svojoj zeni hrabri kapetan se suprotstavlja odluci suda sto ce neizbezno dovesti do tragedije...


TI SI MI SVE (DOWN TO YOU)

Rezija: Kris Isacson
Uloge: Freddie Prinze Jr, Julia Stiles, Shawn Hatosy
Žanr: Romanticna komedija

Al (Freddie Prinze, Jr.) i Imogen ( Julia Stiles) su studenti na njujorskom univerzitetu. Ona je talentovan umetnik, a on bi, sledeci stope svoga oca, da postane poznati kuvar. Jedne veceri sreli su se u baru. Sevnula je iskra i medjusobna naklonost je prerasla u ljubav. Ali dok je njihov odnos postajao slozeniji, broj nesuglasica se uvecavao. Ona se plasila da ce izgubiti svoju mladost, da ce prerano uci u brak i dobiti dete pre nego sto bude spremna za to. On se plasio da je sve samo iluzija i da to mozda nije prava ljubav. Imogen je spavala sa drugim, Al je za to saznao i njihova veza je burno raskinuta. Ona odlazi u Los Andjeles, a on na lecenje od alkoholizma. Prosle su godine i Al , gledajuci unazad, shvata da bi Imogen ipak mogla biti zena njegovog zivota. Posao je da svojoj prvoj ljubavi pruzi drugu sansu, nadajuci se da nije prekasno...


VRISAK 3 (SCREAM 3)

Rezija: Wes Craven
Uloge: David Arquette; Courtney Cox; Neve Campbell
Zanr: Horor

Prvi deo filma je uspostavio pravila, drugi deo je pravila promenio, a treci... u trecem delu zaboravite na pravila.
Zavrsni deo jednog od najuspesnijih horor serijala, koji je svojim kvalitetom, ali i prihodom od bioskopskih ulaznica nadmasio legendarni serijal NOC VESTICA. 


STRAVA FILM (SCARY MOVIE)

Rezija: Keenen Ivory Wayans
Uloge: Jon Abrahams, Shannon Elizabeth
Zanr: Komedija

U tradiciji filmova IMA LI PILOTA U AVIONU i GOLI PISTOLJ, STRAVA FILM je jedna od najboljih parodija na zanr horora, a svakako najgledaniji film na Kanskom screening-u.


UBICA MEKOG SRCA (THE WHOLE NINE YARDS)

Rezija: Jonathan Lynn
Uloge: Bruce Willis, Matthew Perry, Rosanna Arquette
Zanr: Akciona komedija

Nikolas Ozeranski, ili kako ga prijatelji zovu Oz, je sjajan momak... Radi kao zubar u mirnom kraju Montreala, ima zenu vesticu i odgovarajucu tastu. Ozov zivot se dramaticno menja kada upozna svog novog komsiju, Dzimija Dzonsa, koji je u gangsterskim krugovima Cikaga poznat i kao Dzimi "Lala". Dzimi je bio placeni ubica koji je ocinkario svog gazdu, Carlija Gogolaka i sada se nada mirnom zivotu u Montrealu, daleko od ociju mafije. Ali Ozova preduzimljiva zena okoncava taj plan terajuci Oza da ode u Cikago, otkrije mafijasima gde se krije Dzimi i uzme ponudjenu nagradu. Oz pristaje nadajuci se da ce novcem od nagrade platiti zenine dugove i najzad se razvesti od nje.

U Cikagu Oz saznaje da mafija drzi Dzimijevu zenu, Sintiju, kao taoca, ne bi li preko nje stigla do Dzimija. Jedan pogled izmedju Oza i Sintije je bio dovoljan da oboje zaborave na Dzimija: bila je to ljubav na prvi pogled. Sintija otkriva Ozu da je Carli Gogolak polozio 10 miliona dolara u banku i taj novac se moze podici samo uz tri potpisa: njen, Gogolakov i Dzimijev. Ili uz smrtovnicu bilo koga od njih troje. Uz gomilu oruzja i mnostvo ljudi koji su spremni da ucine sve da bi se domogli para, usledice urnebesni rasplet.


VELIKA PREVARA (THE BIG KAHUNA)

Uloge: Kevin Spacey, Danny De Vito
Rezija: John Swanbeck

Lari i Fil su iskusni prodavci koji imaju tezak zadatak da na prijemu obrade vaznog klijenta kako bi zakljucili multimilionski posao. U protivnom, bice ugrozena njihova pozicija u firmi. Jedini problem je sto niko od gostiju ne nosi plocicu sa imenom tako da je skoro nemoguce uociti metu. U medjuvremenu, Bob, prodavac pocetnik, neobavezno caska sa misterioznim klijentom, ne znajuci koga ima u sakama. Kada su uvideli o cemu je rec, Lari i Fil pocinju nemilosrdno da obradjuju Boba, ne bi li mu preuzeli klijenta...


JESEN U NJUJORKU (AUTUMN IN NEW YORK)

Rezija: Joan Chen
Uloge: Richard Gere, Winona Ryder
Zanr: Drama

Strastvena i nesvakidasnja ljubavna romansa, izmedju 50-godisnjeg plejboja i 21 godisnje devojke. Prica o ljubavi koja se za kratko vreme rasplamsala izmedju coveka koji ne veruje u vecnu ljubav i devojke koja zivi za taj trenutak. Prica o riziku koji treba prihvatiti da bismo mogli stvarno da zivimo i volimo.
Film Jesen u Njujorku prati seksualne podvige Vila Kina (Ricar Gir) njujorskog restautera, ozloglasenog plejboja, strucnjaka za neobavezne flertove, ciji ce se zivot izmeniti kada bude upoznao duplo mladju devojku Sarlotu (Vinona Rajder), koja zeli da proba cari zivota odraslih. Vil ima sve atribute savrsenog muskarca. On je bogat, zgodan i zene ga vole. Sarlota je mlada, iskrena devojka zeljna provoda, koja se zabave radi upusta u vezu sa starijim muskarcem.

U pocetku, Vil je zainteresovan za Sarlotu ocekujuci jos jednu prolaznu romansu, ali prilikom njihovih susreta dolazi do generacijskog jaza, koja ce bez obzira na sve izazvati neobjasnjiva senzualna osecanja. I bas onda, kad Vil bude pokusao da raskine vezu, jer veruje da je kraj uvek neminovan, Sarlota ga iznenadjuje jer u to jos cvrsce veruje nego on.  Na trenutak oslobodjeni generaciskog sukoba, Vil i Sarlota zapocinju nesvakidasnju ljubavnu vezu, koja ce izmeniti Vilova shvatanja o zenama, seksu, odgovornosti. Naucice da iskrena , istrajna, zastrasujuca, izazivacka i vesela ljubav menja sve.


PRAVILO SLUŽBE (RULES OF ENGAGEMENT)

Rezija: William Friedkin
Uloge: Tommy Lee Jones, Samuel L. Jackson
Zanr: Akcija - Drama

Americka ambasada u Jemenu je pod opsadom. Zivoti ambasadora i osoblja su ugrozeni. Americki pukovnik Teri Cajlders (Samuel L. Dzekson) dobija zadatak da sa odredom marinaca obezbedi njihovu sigurnost. Medjutim situacija se otima kontroli i nemiri eskaliraju. Cajledrs je morao u delicu sekunde da odluci da li ce odobriti upotrebu oruzja. Nalog je izdat i na prostoru ispred ambasade je ostalo 80 bezivotnih tela ukljucujuci i trojicu vojnika. Cajlders je optuzen za prekomernu upotrebu sile i treba da se pojavi pred vojnim sudom. On odbija optuzbe navodeci da su protestanti bili naoruzani i da su pucali na ambasadu. Ali izgleda da je vladi potreban zrtveni jarac da bi se na najlaksi nacin resila neprijatna diplomatska kriza. Zadatak je naizgled lak: ljudi koji mogu da svedoce

u Cajldersovu korist su poginuli u akciji, jedan od svedoka laze, a predsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost unistava dokaz koji moze da pomogne Cajldersu. Ipak, on odbija da se povuce tiho, bez borbe, i kao advokata angazuje svog dugogodisnjeg prijatlja, Hejsa Hodzisa (Tommy Lee Jones), kome je pre mnogo godina spasao zivot u Vijetnamu...


ŽIVOTINJSKA FARMA (ANIMAL FARM)

Rezija: John Stephenson
Glasovi: Julia Ormond; Ian Holm; Patrik Stewart; Piter Ustinov
Zanr: Drama 

Nesrecne zbog ocajnih uslova zivota na farmi Manor, zivotinje se okupljaju na tajnom sastanku i planiraju pobunu. Zapocinju borbu, osvajaju slobodu i imanju daju naziv Zivotinjska farma. Sve je izgledalo savrseno dok zelja za moci, koju su prezirale kod ljudi, nije prevladala i kod samih zivotinja.
Besmrtni roman Dzordza Orvela je pretocen u sjajan film. Glasove su zivotinjama podarili mnogi poznati glumci, a iza specijalnih efekata stoji ekipa koja je uradila film Bejb (Babe). 


MOMCI I DEVOJKE (BOYS AND GIRLS)

Rezija: Robert Iscove
Uloge: Freddie Prinze Jr, Jason Biggs
Zanr: Romanticna komedija

 


SKRIVENA STRAST (PASSION OF MIND)

Rezija: Alain Berliner
Uloge: Demi Moore, Stellan Skarsgard
Zanr: Triler

Marta Mderi voli oba svoja zivota, jedino ne zna koji je stvaran. Kada zaspi u Njujorku, probudi se u Francuskoj i obrnuto. Meri je udovica koja sa dvoje dece zivi u Provansi mirnim zivotom, ali zudi za promenom koje ce joj osveziti zivot. Marti je uspesna zena od karijere koja zivi ludim ritmom u prenaseljenom Njujorku, ali zudi za malo mira i idile u seoskom okruzenju. Obe zene su imale traume u detinjstvu i uz pomoc svojih psihijatra pokusavaju da prepoznaju svoj pravi identitet. Ali kada njihovi zivoti pocnu opasno da se ukrstaju, postalo je nemoguce razluciti stvarnost od fantazije...


ZLATNI MOMCI (WONDER BOYS)

Rezija: Curtis Hanson
Uloge: Michael Douglas, Tobey Maguire, Frances McDormand
Zanr: Komedija

Gredi Trip (Michael Douglas) je profesor i pisac koji zivi u Pitsburgu i koji se bori da prevlada stvaralacku blokadu. Dok je to radio uspeo je da ostavi svoju savetnicu u drugom stanju. U medjuvremenu Gredi i njegov student Dzejms (Tobey Maguire) pokusavaju da nadju veoma retku i skupocenu jaknu koja je nekad pripadala Merilin Monro, trudeci se da se odbrane od uspaljene studentkinje Hane koja se zaljubila u obojicu...


© 2000-2017  FOX VISION